Forside * Featured

TDC har sat slutdato på 3G nu

-

Når TDC har lukket for 3G i Danmark vil de have 2G, 4G og 5G.

Med 3G kom der for alvor gang i mobildata herhjemme, men sidenhen har vi fået 4G og nu også 5G.

Annonce:

Nu har TDC påbegyndt udfasningen af 3G. Målet er at frigive mere plads til 4G og 5G på mobilnettet.

“I TDC NET har vi en klar ambition om at tilbyde det bedst mulige mobilnet for hele landet. Derfor kigger vi løbende på, hvordan vi optimerer og videreudvikler kvaliteten af vores netværk til gavn for alle i Danmark. Her ser vi et klart behov for øget hastighed og mere kapacitet gennem vores 4G og 5G-netværk”, siger Andreas Pfisterer, administrerende direktør, TDC NET, i en udmelding.

Brugen af datatjenester, som streaming og hjemmearbejde, har ført til en gennemsnitlig årlig stigning i dataforbruget via mobilnetværket på 35-40%

 

Brugen af 3G er faldet stødt

3G-teknologien blev introduceret i 2003, og i årerne derefter steg udbuddet af 3G kompatible enheder. Siden da er 4G og senest også 5G, der blev rullet ud nationalt af TDC NET i 2020, blevet udbredt over hele Danmark.

Antallet af 4G og 5G kompatible enheder er vokset stødt, hvilket har ført til et naturligt fald i brugen af 3G-netværket. I en række lande har man derfor allerede udfaset 3G-teknologien, og herhjemme har flere teleoperatører planer om det samme, fortæller TDC.

Der lukkes dog ikke i morgen. Brugere af TDCs mobilnet vil have 2 år mere med 3G, inden det er slut.

“Kunderne vil derfor have minimum to år til at overveje at investere i en ny mobiltelefon, hvis deres nuværende ikke kan tilgå 4G- eller 5G-nettet. Samtidig vil det fortsat være muligt at gøre brug af vores landsdækkende 2G-netværk til tale og basale datatjenester uanset hvilken mobiltelefon eller hvilket udstyr, man har”, slutter Andreas Pfisterer.

 

Dato for lukning

3G lukker hos TDC Net med udgangen af 2022.

 

Fakta om TDCs mobilnet

Netværk2G3G4G5G
Etableret i Danmark1991200320102020
Udbredelse og brugLandsdækkende netværk, der kan bruges til tale i områder uden andre tilgængelige netværk, samt til basale datatjenester på udstyr af ældre datoLandsdækkende netværk, der i dag primært bruges til tale og datatjenester i områder uden 4G og 5GDet primære mobilnetværk i dag bruges til både tale og datatjenesterNyetableret mobilnetværk, der blev nationalt udrullet af TDC NET i 2020. Dækker i dag 90% af Danmark og giver adgang til højere hastigheder og nye brugsscenarier
UdfasningIngen planerVed udgangen af 2022Ingen planerIngen planer

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.