Forside * Featured

Vild pris: Her Samsungs første MicroLED TV

-

Samsung sender nu et rigtigt TV på markedet baseret på MicroLED teknologi, men det bliver ikke hvermandseje.

Samsung har vist MicroLED frem ved flere lejligheder, siden de løftede sløret for første 146″ udgave kaldet The Wall tilbage i 2018. En model der i dag sælges som en stor monitor til erhverv.

Annonce:

Ved MicroLED kan hver pixel lyse og slukke selv, som det kendes fra OLED TV og de nu historiske plasma tv, eller en LED-baseret storskærm. Faktisk benyttede første generation Samsung MicroLED den samme type modulopbygning som LED-storskærme, hvor moduler sættes sammen. Her var det blot med mindre lysdioder, for at kunne lave en 4K UHD opløsning ved mindre skærmstørrelser, end det er muligt med almindelig størrelse lysdioder.

Brugen af lysdioder giver samme fordele som ved OLED at skærmen har en god gengivelse af sort, men MicroLED kan lyse kraftigere end OLED hvilke giver fordele ved HDR og TV-kiggeri i kraftigt dagslys.

 

 

Et 110″ TV

Nu kommer Samsung med et 110″ MicroLED TV med 4K HDR, uden modulopbygningen. Det betyder at der ikke længere er synlige samlinger (tynde streger på skærmen) der hvor modulerne var samlet.

Denne gang er det et komplet TV, med tuner, lyd og smart tv. Et TV der er tiltænkt konsumer-markedet, til den kræsne forbruger.

Det leverer 100% DCI-P3 og Adobe RGB farverum.

Der er indbygget et 5.1 lydssystem i det næsten rammeløse design.

 

 

En vild pris

Men så er der lige det med prisen. Dette bliver et TV for millionærer.

I følge ZdNet kommer TV’et til at koste 170 millioner won i hjemlandet Sydkorea, hvor det lanceres nu.

Det er direkte omregnet omkring 950.000 kr. En sammenligning af priserne mellem Sydkorea og Danmark viser dog at store Samsung TV er 17-20% dyrere i hjemlandet end herhjemme.

Tages højde for dette, så lander dette TV prismæssigt omkring de 810.000 danske kroner. Måske det rundes ned til kr. 799.995. Der må vi afvente en officiel udmelding, når TV’et kommer til salg.

Samsungs 110″ store MicroLED TV lanceres globalt i første kvartal 2021, og det kommer også til salg i Norden.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.