Forside * Nyheder

Medie: Huawei overvejer exit fra smartphone-toppen

-

Huawei er nu så presset af de amerikanske handelsrestriktioner at de overvejer et exit fra premium smartphones.

Nyhedsbureauet Reuters skriver i dag at smartphone-producenten Huawei overvejer et exit fra telefon-toppen.

Annonce:

Huawei havde ellers store ambitioner om at bliver verdens nr. 1 på smartphones, og nåede kortvarigt også denne status i sommeren 2020. Men handelsrestriktioner i USA, hvor Huawei bl.a. blev afskåret fra at bruge Googles Android, satte en stopper for konsolidering af den topplacering.

Så nu overvejer Huawei at droppe premium smartphones, og er i dialog med en eller flere mulige købere af deres top-brands, så andre kan videreføre P- og Mate-serierne af smartphones.

Reuters skriver at Huawei taler med investeringsfirmaer støttet af Shanghai-regeringen. Oplysningerne har de fra to kilder som ønsker at være anonyme da forhandlingerne er fortrolige; Men forhandlingerne om et muligt frasalg skulle have været i gang siden september 2020.

I følge kilderne har Huawei ikke truffet en endelig beslutning om et exit fra smartphone-toppen, og fortæller at Huawei fortsat nærer et lille håb om at Biden-administrationen i USA kan lempe på handelsrestriktionerne.

Huawei frasolgte sidste år deres smartphone subbrand Honor til Shenzhen Zhixin New Information Technology Co.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.