Forside * Featured

Mere om Philips Hue Wall Switch indbygningsmodul

-
Billedet er et genrebillede fra Philips Hue og viser ikke den ny kontakt.

Philips lancerer eget indbygningsmodul til eksisterende vægkontakter. Her er samlet spørgsmål og svar om Philips Hue Wall Switch

Der er et indbygningsmodul på vej fra Philips Hue, men informationerne om dette var sparsomme ved annonceringen af det nye produkt forleden.

Nu har bloggen Hueblog skaffet flere informationer, så her kan vi bringe flere spørgsmål og svar om Philips Hue Wall Switch Module. Et produkt der sælges fra foråret.

Annonce:

 

Hvad er Philips Hue Wall Switch Module?

Philips Hue Wall Switch Module er et omskiftermodul, der kan benyttes til at erstatte vægkontakter til lampesteder, hvor modulet og en ny knap styrer scener i Philips Hue smartlys.

 

 

Hvor stor er Philips Hue-switchmodulet?

Producenten har oplyst at selve modulet er 43,3 x 38 x 10,2 millimeter i størrelse, og dermed ser det ud til at passe ind i de vægdåser der oftest benyttes i Danmark. At dømme efter billedet (herover) er selve kontakten større end dem fra LK/Schneider.

Det kan betyde at det kun er muligt at bruge kontakten her, hvis den erstatter en frithængende vægkontakt fra LK/Schneider – altså en uden andre kontakter eller stikkontakter i samme vægdåse.

 

Må man selv installere modulet?

Formentlig ikke. Selvom man godt må udskifte eksisterende kontakter med nye, sålænge den nye passer ind i eksisterende vægdåse, så vil denne her omfatte ændringer i elinstallationen, og den slags kræver besøg af en elektriker.

 

Hvordan får modulet strøm?

Selve modulet henter ikke strøm fra lysnettet, men derimod fra et knapcelle-batteri.

Ved at gøre modulet batteridrevet er det lykkedes at få gjort modulet meget mindre, end hvis der skulle have været en strømforsyning indbygget.

Ulempen er så at man har kontakter i væggen der ind imellem skal have udskiftet batteri. I følge producenten ventes batteriet at holde i 5 år.

 

 

Hvor mange kontakter kan tilsluttes Philips Hue Wall Switch Module?

Philips Hue Wall Switch Module har to indgange. I praksis betyder det, at der kan tilsluttes enten to enkeltomskiftere eller en omskifter med en dobbelt vippeknap.

 

Hvad hvis flere lyskontakter i hjemmet styrer samme lyskilde?

Hvis der er flere lyskontakter i rummet, som er forbundet til det samme kredsløb, og du fortsat ønsker at flere kontakter styrer samme lyskilde, så er der brug for et Philips Hue Wall Switch-modul til hver lyskontakt.

 

Hvordan fungerer konfigurationen via Hue-appen?

Via Hue app kan der knyttes 3 scener til den konverterede lyskontakt. Hvilke lamper, eller grupper af lamper, som styres, er op til brugeren.

De 3 scener kan aktiveres ved at tænde og slukke for lysafbryderen flere gange, ligesom der er mulighed for at styre dæmpning af lyset.

 

Er der mulighed for tidsbegrænsning af lyset?

Ved premieren på ​​Wall Switch-modulet vil det ikke være muligt at lave tidsbaseret kontrol direkte i Hue-appen, som det er muligt med Philips Hue Smart Button.

Om det er noget Philips Hue vil lancere senere må vi afvente at se.

 

Fungerer modulet også med HomeKit?

Nuværende Philips Hue-switche er kompatible med HomeKit, dog med færre funktioner.

Det nye modul her er dog endnu ikke kompatibelt med HomeKit. Dette kan dog meget vel ændre sig i fremtiden, men ikke noget der er tilgængeligt ved lanceringen.

 

Kan “dumme” lamper også skiftes med Philips Hue Wall Switch Module?

Nej, kun lamper, der er parret med Philips Hue Bridge, kan styres med in-wall-modulet.

 

Hvad koster det og hvor kan det købes?

Philips Hue Wall Switch Module kommer til at koste:

  • Euro 40 for en enkelt
  • Euro 70 for en dobbelt-pakke

Ved lanceringen sælges det kun online via Philips Hues egen netbutik. Her koster fragt Euro 6 for køb op til 60 Euro, mens køb over det beløb udløser gratis fragt.

Lanceres i foråret 2021.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.