Forside * Nyheder

Samsungs nye The Frame-model fungerer både vandret og lodret

-


The Frame er nu tyndere end nogensinde og endnu mere overbevisende som kunstværk.

Sidste år stod vi fra Recordere-redaktionen på CES-messen i Las Vegas og kløede os lidt i hovedbunden over Samsungs Sero-model. Det er et fladskærms-tv, der kan rotere mellem lodret og vandret tilstand, og vi var ikke rigtig sikre på, om vi troede på konceptet. Men vi blev enige om, at vi nok bare var for gamle til smartphone-videoer optaget i portrættilstanden og at det var noget for de helt unge tv­-købere.

Sero-konceptet slog da heller ikke voldsomt igennem, men nu er der håb om at dets rotationsteknologi måske kan få et andet hjem i en nær fremtid. Det handler om et andet af Samsungs koncepter, der i forvejen er ganske unikt: The Frame.

Annonce:

Faste læsere af denne side vil vide, at The Frame er et TV, der også er et kunstværk. Eller rettere, mange kunstværker. Når skærmen ikke fungerer som TV og viser film og serier, camouflerer den sig som et skilderi, der hænger på væggen.

Det hjælper naturligvis, at skærmens kant ligner en billedramme, og det er naturligvis også det, der har givet modellen sit navn. Foreløbig har The Frame været populær blandt folk, for hvem hjemmeindretningen er mere vigtig end at have en stor skærm at nyde film og serier på.

Mona Lisa uden sorte kanter

The Frame har haft en enkelt udfordring i den forbindelse. De mange malerier og fotokunstværker, der pryder skærmen, når den er i ”kunst-tilstanden” har foreløbig været mest overbevisende, hvis de var vandret orienterede. For eksempel landskabs-malerier eller -fotos, hvilket jo er derfor, vi kalder den vandrette tilstand for ”landskabstilstanden”.

Men hvad nu, hvis man er stor fan af Leonardo Da Vinci eller Rembrandt og deres kendte portrætmalerier? Hvis man vil have Mona Lisa op på The Frame, må man leve med sorte kanter i siderne, og det får jo unægteligt skærmen til at ligne…en skærm.

Det problem løser 2021-modellen af The Frame imidlertid, for den nye model kan bruges både i portræt-tilstanden og i landskabstilstanden, hvis man vælger 43-tommermodellen. Problemet er dog, at du selv skal hen til væggen og dreje skærmen, som det er lige nu. Men måske kan Sero-konceptet indarbejdes engang i fremtiden, så skærmen automatisk drejer?

Når det ikke kan lade sig gøre i år, er det faktisk fordi, The Frame nu ligner et skilderi endnu mere end tidligere. De nye skærme er nemlig kun 24,9 millimeter tynde og Samsung introducerer flere rammevarianter i 2021, såsom f.eks. forskellige træsorter til selve rammen. Men som man nok kan regne ud, er der ikke plads bagved så tynd en skærm til Sero-rotationsmaskineriet.

Med tiden kunne man dog forestille sig, at Sero-rotationsteknologien kommer til indbygning, sådan at skærmen helt af sig selv kan skifte mellem vandret og lodret tilstand. Detaljer, såsom prisen, de nye rammevarianter og tilgængeligheden af de nye The Frame-modeller må vi dog vente med til engang i foråret.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.