Forside Nyheder

Jeff Bezos forlader topposten der gjorde ham til verdens rigeste

-
Jeff Bezos fratræder som topchef for Amazon for at hellige sig andre projekter, hvilket blandt andet inkluderer hans klimafond (Foto: Seattle City Council)

Amazon får ny topchef i form af Andy Jassy, der har bygget Amazon Web Services (AWS) op til en gigant på cloud-området.

Når Amazon engang udvider i Skandinavien og kravler ud over Sveriges grænser, bliver det formentlig også Danmarks tur. Men det bliver formentlig ikke med verdens rigeste mand, Jeff Bezos, i førersædet. Bezos har nemlig netop meddelt, at han aftræder i kalenderårets tredje kvartal.

Bezos forlader dog ikke Amazon helt. I stedet gør han som Bill Gates i sin tid gjorde, og indtager rollen som bestyrelsesformand i stedet. Han kommer altså stadig til at være involveret i de største beslutninger, Amazon skal tage, såsom valget af CEO.

Annonce:

Han har allerede således allerede valgt sin efterfølger. Amazons nye CEO bliver Andy Sassy, der næppe er kendt af lige så mange som Jeff Bezos er. Men det vil formentlig ændre sig fra engang i sensommeren eller efteråret, når han indtager topchefposten.

Sassy er dog et velkendt navn internt i Amazon-koncernen. Hans nuværende stilling er nemlig som CEO for måske den største, enkeltstående undervirksomhed i Amazon-koncernen, Amazon Web Services, også kendt som AWS.

Bezos vil bruge tid på andre projekter

AWS er Amazons cloud-virksomhed, som står for op mod 12 procent af Amazons samlede omsætning. AWS startede i 2002 som et mindre server-projekt, men blev i 2006 lanceret som et egentligt produkt, og er siden vokset til at blive den største spiller på cloud-området overhovedet.

Med 32% af markedet omsætter AWS for mere end de tre næste på top ti-listen til sammen ifølge en rapport fra Synergy Research Group. De tre næste er Microsoft, Google og Alibaba, der i forvejen er en kinesisk pendant til Amazon.

Det anses for blandt andet at være Sassys fortjeneste, at AWS er blevet så dominerende, og det er formentlig derfor, han snart kan indtage koncernens øverste post. Sassy var en af medstifterne af AWS og har været CEO for AWS siden 2016.

Jeff Bezos skriver i en meddelelse til sine medarbejdere, at han fratræder for blandt andet at kunne dedikere mere tid til udviklingen af nye Amazon-produkter, samt sine andre, ikke-Amazon-relaterede projekter. Disse inkluderer blandt andet rumudforsknings-firmaet Blue Origin, to velgørende organisationer, hvoraf én er fokuseret på klimaforandringer, samt The Washington Post, som Bezos ejer.

Annonce:
Forrige artikelNu testes iOS med Face ID for masker og dual 5G-SIM
Næste artikelDet bliver formentlig Hyundai, der skal bygge Apples el-bil
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.