Forside * Nyheder

Langt om længe: Brugere kan snart tilføje vejmeldinger til Apple Maps  

-
Hvis du kender noget til amerikansk geografi, skal du ikke tro den er gal med din retningssans her. Californien vender på hovedet på skærmen, til trods for at bogstaverne ikke gør det. Men det er ikonerne, der er det vigtige (Screenshot: MacRumors)

Den crowdsourcing-funktion, der har været en af de største forskelle på Google Maps og Apple Maps, er nu også på vej til sidstnævnte.

Den måske allermest brugbare funktion i kort-app’en Waze har lige siden dens fødsel været crowdsourcing-funktionen. Det er den funktion, der lader brugerne tilføje ulykker, fartfælder, politiopbud og andre ting, man gerne vil vide noget om, når man drøner rundt på landets veje.

Lige så brugbart er det, at brugerne kan indikere, hvis der er ryddet op efter en ulykke, eller politiet har fjernet den fartfælde, der ellers indikeret af brugere, for eksempel tidligere på dagen. Det er langt fra altid, at hverken vejdirektoratet eller andre apps kan få nyheden ud til bilisterne lige så hurtigt som de brugere, der befinder sig på stedet kan.

Annonce:

Det var denne funktionalitet, der i sin tid fik Google til at købe Waze og implementere disse funktioner i Google Maps. Selv om de brugergenerede informationer er lidt tungere at få til at spille i Google Maps end i Waze og selv om det er sværere at komme til at indrapportere dem, fordi Google selv vil styre flowet, har brugerinformationerne alligevel givet et boost til brugbarheden af Google Maps.

Derfor kan det måske undre, at Apple Maps ikke har fulgt trop. Efter den katastrofale start er der sket mange forbedringer af standard-app’en til kort og navigation på iPhone. Men brugergenerede informationer om tilstandene på vejene har ikke været en af disse forbedringer.

Indberet med stemmen

Men det gør Apple noget ved nu. CNET har opdaget at iOS 14.5-betaen gør det muligt at indrapportere hændelser ude på vejene, som måske endnu ikke er reflekteret i Apple Maps’ data. På den måde kan Apple Maps også bedre sende dig rundt om netop opståede ulykkessituationer eller ændre på ruten, hvis der pludselig opstår uventet kø et eller andet sted på grund af en genstand på vejen.

MacRumors har også fået øje på de nye funktioner og det er dem, der har fået lavet det screenshot, du kan see ovenfor. Apple Maps ser dog ud til at begynde i det små, med en knap, der hedder ”Report” og så tre muligheder for at rapportere for at indrapportere ulykker, forhindringer på vejene eller en fartfælde.

Det skal sammenlignes med at brugere af Waze og Google Maps i visse lande kan indrapportere lukninger af enkelte vejbaner, vejarbejde med mere. Altså mere detaljerede indrapporteringer, men det kan jo også blive tilfældet for Apple Maps på sigt.

Modsat Waze og Google Maps (indtil videre), kan Apple Maps dog modtage indrapporteringerne via Siri og Apple Carplay, så du ikke behøver fjerne hænderne fra rattet. Her har Apple unægtelig en fordel over Google, der ellers dominerer markedet for navigations-apps. Om funktionerne bliver tilgængelige i Danmark når iOS 14.5 kommer ud af betatest, finder vi først ud af til den tid. Men mon ikke?

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.