Forside Produkter Mobil

MobilePay skifter kurs: Dropper Bluetooth i butikkerne

-

MobilePay ændrer kurs, og nu forsvinder de særlige MobilePay-brikker fra 9.500 butikker

Der er hård konkurrence i butikkerne om kontaktløse betalinger, og det får nu MobilePay til at skifte kurs. Det skriver Finans.

Annonce:

De særlige MobilePay-brikker, der hænger ved kasserne i omkring 9.500 butikker, forsvinder. De erstattes af QR-koder der kan scannes ved betaling med MobilePay.

“Vi må bare erkende, at markedet har flyttet sig, og QR-koder er meget mere synlige for forbrugerne. Det sikrer en større genkendelighed, og dermed er der større chance for, at forbrugerne vil vælge os”, siger Claus Bunkenborg, topchef i Mobilepay, om skiftet til QR-koder, som mange kender fra f.eks. scan selv-løsninger i Coop-butikkerne.

At man kan betale med MobilePay via QR-koder er ikke nyt, og faktisk er der også en QR-kode på de særlige MobilePay-brikker for betaling uden Bluetooth. Men fremover vil QR-koder være eneste løsning.

Kursskiftet kommer ovenpå hård konkurrence i butikkerne om kontaktløse betalinger, med Dankort, Apple Pay og Google Pay m.fl. MobilePay venter dog ikke at ændringen vil ændre markedet.

“Det er ikke et forsøg på at konkurrere head to head med Apple og Google, men et ønske om at gøre det endnu nemmere for kunderne de steder, hvor vi kan gøre en forskel”, lyder det fra Claus Bunkenborg til Finans.

Strategiskiftet kommer også ovenpå en beslutning hos det europæiske betalingssamarbejde EMPSA, som Mobilepay er en del af, om at gøre QR-koder til en betalingsstandard, og MobilePay ser derfor QR-koderne som noget der kan ende som en EU standard.

 

Annonce:
Forrige artikelKommer Xiaomi først med smartphone-opladning gennem luften?
Næste artikelNu kan du slappe af til lyden af LEGO-klodser via streaming
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.