Forside Nyheder

Plex kan være på vej ind i Apple TV-app’en

-
Plex ser i en betaversion ud til at kunne vælges mellem de forskellige tjenester, der er tilgængelig i den amerikanske udgave af Apple TV-app’en (Foto: Will Sigmon)

En tættere integration mellem Apples indholdsplatform og Plex ser ud til at være på vej. Men det er ikke sikkert, det involverer streaming af indhold fra din egen server.

Plex har længe været blandt de førende (hvis ikke DEN førende) app til streaming af indhold fra din egen server i hjemmet. Det går så godt for Plex, at de er begyndt at tilbyde gratis, reklamefinansierede film i visse regioner og er at finde på de fleste smart-tv-platforme og streaming-bokse. Plex-servere kan sågar findes til NAS’er og routere.

Men der er et enkelt sted, tjenesten endnu ikke er at finde, og det er Apple TV. Ikke boksen, naturligvis, her har Plex-app’en kunnet installeres i årevis. Nej, Apple TV-app’en, der er at finde på diverse smart-tv’er og streamingbokse – og Apples iOS- og MacOS-enheder, naturligvis.

Annonce:

Apple har fra begyndelsen markedsført app’en som et samlingssted for streamingtjenester, så du kun behøver åbne en enkelt app for at se det hele. Det blev lidt glemt, at Apple TV+-streamingtjenesten blev lanceret, men det var den oprindelige tanke med Apple TV-app’en.

I Danmark er det stadig blot Apples eget indhold samt indhold, man tidligere kunne købe på iTunes, der er at finde i app’en, men i flere andre lande udbydes tjenester som HBO Max, Amazon Prime Video og Disney+ også direkte i Apple TV-app’en. Du skal stadig betale for hvert abonnement særskilt, men det kan til gengæld gøres gennem dit Apple ID, så det er ret let.

Kun til gratis indhold?

Har du valgt Apple TV-app’en som indgangsportal til det meste af det indhold, du forbruger, skal du om nævnt p.t. ud af app’en, hvis du gerne vil streame noget fra Plex. Men det kan snart ændre sig. Den selverklærede Apple-nørd Will Sigmon har fået øje på en integration med Apple TV-app’en i den nyeste betaversion af Plex-app’en. Det skyndte han sig så at lægge ud på Twitter.

 

Sigmon kunne dog ikke få streaming af sit eget server-indhold til at virke, selv om integrationen var klokkeklar og dukkede op i brugerinterfacet. 9to5Mac, der først udbredte Sigmons nyhed til et større publikum, har en teori om, at Plex kun vil lade det fornævnte gratisindhold streame gennem Apple TV-app’en.

Men når det ikke virker, kunne det jo også bare være fordi, der stadig er tale om en betatest. Det er en betaudgave af Plex-version 7.14, der er tale om, og der er angiveligt stadig intet nyt om, hvornår Plex er klar med den helt færdige version.

En mere skræmmende teori er, at Apple og Plex arbejder tættere sammen, fordi de to firmaer stikker en tå i vandet med henblik på et opkøb. De fleste Plex-fans og det store community, der findes omkring tjenesten, ville nok være kede af det, hvis Plex mister sin uafhængighed og lukkes inde i Apples ’walled garden’. Men omvendt appellerer Plex jo også mest til folk, der godt kan lide at skrue på tingene, hvor Apples strategi er den stik modsatte. Så der er næppe nogen grund til bekymring i den forbindelse.

Annonce:
Forrige artikelIronien vokser: YouTube-app til Android kan nu vise 4K HDR
Næste artikelHvad synes børnene om – Sims 4
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.