Forside * Featured

Canal Digital ringede til de forkerte 14 og får bøde på 125.000 kr.

-

Den danske del af Canal Digital har accepteret en bøde på 125.000 kr. for ulovligt telefonsalg.

Forbrugerombudsmanden har været efter virksomheder der har begået ulovligt telefonsalg. Seks virksomheder har fået bøder for ulovligt telefonsalg, en af dem er Canal Digital Danmark. Det skriver Forbrugerombudsmanden i en udmelding.

Annonce:

Telefonsalg er ifølge forbrugeraftaleloven ulovligt, medmindre forbrugeren har givet samtykke til at blive kontaktet.

Enkelte brancher er dog undtaget forbuddet. Det drejer sig om:

  • bestilling af bøger
  • tegning af abonnement på aviser, ugeblade og tidsskrifter
  • formidling af forsikringsaftaler
  • tegning af abonnement om redningstjeneste eller sygetransport.

Hvis forbrugeren er tilmeldt Robinsonlisten eller har frabedt sig opkald fra virksomheden, må de ikke ringe til forbrugeren uden samtykke.

Canal Digital Danmark har accepteret at betale bøde på 125.000 kroner, for i strid med forbrugeraftaleloven at have ringet til 14 forbrugere uden deres samtykke. De ulovlige opkald blev foretaget i perioden maj 2019 til oktober 2020.

Forbrugerombudsmanden har også politianmeldt leadvirksomheden Toleadoo for at have medvirket til Canal Digitals ulovlige telefonsalg, da de efter Forbrugerombudsmandens opfattelse har medvirket til opkald til forbrugere uden samtykke.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.