Forside Indhold og distribution Film

George R.R. Martin skal udvikle seks nye ’GoT’-serier for HBO

-
George R.R. Martin har nok at lave for tiden (Foto: Gage Skidmore/CC BY-SA 2.0)

Den populære forfatter bag ’Game of Thrones’-universet har tegnet en fem-årig aftale om udvikling af indhold til streamingtjenesten HBO Max.

Hvis du savner ’Game of Thrones’, behøver du ikke være nervøs. Der er meget mere indhold fra seriens univers på vej. Og ikke mindst fra seriens skaber, George R.R. Martin, der netop har lavet en aftale med HBO om fremtidige leverancer.

Og det er ikke nogen lille aftale rent pengemæssigt. Hollywood Reporter, der har bragt nyheden på banen, har ikke opsnuset det konkrete beløb, men har fået en god indikation fra troværdige kilder. Der skulle være tale om et beløb, der ligger cirka i midt mellem otte og ni cifre ifølge branchemediet.

Annonce:

Det kan formentlig oversættes til et beløb i størrelsesordenen 50-60 millioner dollar, eller omkring 315-378 millioner kroner. Og for en forfatter er det en hel del. Det putter George R.R. Martin i samme prisklasse som Hollywoods højst betalte skuespillere – en prisklasse, hvor f.eks. manuskriptforfattere normalt slet ikke får lov at lege med.

Det er endnu mere imponerende, fordi aftalen slet ikke er fokuseret på at George R.R. Martin skal skrive manuskripter for HBO, selv om det formentlig kommer til at resultere i nogle enkelte af slagsen på episodeniveau. Martin bliver betalt for at deltage i udviklingen af indhold på HBO i en fem-årig periode. Han skal altså i højere grad være med på det konceptuelle og historie-mæssige niveau.

Seks nye serier under udvikling

Men der er også masser at lave. Nogenlunde samtidig med nyheden om den ovennævnte aftale kom frem, blev det afsløret, at HBO har ikke færre end fem ’Game of Thrones’-relaterede projekter under udvikling. Og disse kommer ud over den allerede annoncerede prequel-serie, ’House of the Dragon’, der fortæller Targaryen-familliens historie, og forventes at lande i 2022.

De fem projekter har endnu kun arbejdstitler, men ifølge Hollywood Reporter er der tale om følgende: ’10,000 Ships’ er historien om stifteren af kongedømmet Dorne, krigerdronningen Nymeria, hvor handlingen finder sted ca. 1.000 år før ’Game of Thrones’. ’9 Voyages’ handler om søfareren Corlys Velaryon, også kendt som ”søslangen”. Han optræder også i ’House of the Dragon’, som ’9 Voyages’ udspringer fra.

Det første, vi kommer til at se til ‘Game of Thrones’-universet efter serien sluttede i 2019, bliver ‘House of the Dragon’, der skulle dukke op i 2022. (Foto: HBO)

’Flea Bottom’ handler om slumkvarteret af samme navn i King’s Landing og bliver formentlig en serie om ”hovedstadens” kriminelle miljø. Et fjerde projekt er baseret på George R.R. Martins kortere historier om Dunk og Egg. Bag disse to øgenavne gemmer sig ridderen Ser Duncan the Tall og hans unge væbner, Aegon V Targaryen. Sidstnænte er dragemoderen Daenerys Targaryens oldefar, der bliver konge senere i sit liv.

Der er endnu ikke sluppet nogle detaljer ud om handlingen i det sidste og femte projekt under udvikling. Men der skulle være tale om at ’Game of Thrones’-universet gør lige som ’Star Wars’ og blander en animeret serie ind i alle live-action-historierne. Ud over at være udviklingskonsulent på de ovenstående projekter, skulle George R.R. Martin også have en ’Executive Producer’-titel på dem.

Plus det løse

Hvis det ikke skulle være nok til at tilfredsstille George R.R. Martin-fans, så har den populære forfatter mere på vej udenfor ’Game of Thrones’-universet. Han er er p.t. også med til at udvikle en serie baseret på Nnedi Okorafor’s science fiction-roman fra 2011, ’Who Fears Death’ for HBO, der også bliver hjemsted for den Martin-producerede ’Roadmarks’, en film baseret på Roger Zelazny’s fantasy-roman af samme navn fra 1979.

Og som om det ikke var nok, så er NBC’s streamingkanal Peacock i gang med at lave serien ’Wild Cards’, der er baseret på en antologi af enkeltstående romaner skrevet af George R.R. Martin. På samme vis er instruktøren Paul W.S. Anderson og hustruen Milla Jovovich i gang med at forberede en filmen ’In the Lost Lands’, der er baseret på en række af Martins fantasy-noveller. Dave Bautista skulle også være med i den sidstnævnte.

Ifølge Hollywood Reporter er George R.R. Martin derudover involveret i en masse andre projekter, lige fra udviklingen af forlystelser i forlystelsesparker i Colorado til lokale projekter i New Mexico, hvor Martin har hjemme. De mange projekter har gjort de ældste George R.R. Martin-fans ængstelige, altså dem, der lærte ham at kende via ’A Song of Fire and Ice’-bøgerne, som ’Game of Thrones’ er baseret på.

Den seneste bog i den serie kom nemlig i 2011, og Martin har skrevet på sjette og næstsidste bind siden da. Fans af Martins bøger er således nervøse for, at han aldrig får gjort serien færdig.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.