Forside * Fokus

iPhone 12 mini ser ud til at være et mega-flop

-

Apple sælger tilsyneladende slet ikke så mange eksemplarer af den mindst iPhone-model som forventet og skruer derfor produktionen af den ned med hele 70 procent.

Da Apple langt med adskillige års forsinkelse sprang med på toget, der kørte i retning af større skærme på smartphones med iPhone 6, var der mange iPhone-brugere, der var utilfredse. På sociale medier og i andre fora sagde en stor gruppe iPhone-fans dengang, at iPhone 5 og 5S havde perfekte størrelse.

Disse brugere valgte netop iPhone for ikke at skulle gå rundt med en stor plade i lommen, der kun truede med at blive større, efterhånden som tiden gik og ”phablet” blev en uddateret betegnelse, fordi alle telefoner fik phablet-størrelse. Det virkede som om, at Apple lancerede iPhone 12 mini til netop denne gruppe.

Annonce:

Men måske var det for sent. Måske har iPhone-fans for længst vænnet sig til store skærme. Interessen for en mindre iPhone ser i hvert fald ud til at være fordampet. Apple har måttet skære endog meget kraftigt ned i produktionen af iPhone 12 mini, fordi den åbenbart slet ikke lever op til forventningerne rent salgsmæssigt.

Det meddeler det japanske business-medie Nikkei, der har talt med kilder i produktionsmiljøet. Ifølge disse kilder har Apple skruet ned for produktionen af iPhone 12 mini med hele 70 procent. Det er ganske voldsomt. Det er så voldsomt, at det ifølge Nikkei betyder en nedskæring af den samlede iPhone-produktion med 20 procent.

Apple Silicon-MacBooks bliver forsinkede

Det er også så voldsomt, at det næppe er nogen overdrivelse at kalde iPhone 12 mini for et flop. I hvert fald i forhold til, hvad Apple havde forventet, at den lille kraftkarl i iPhone-sortimentet ville præstere rent salgsmæssigt.

Det skal med det samme siges, at det ikke nødvendigvis betyder, at folk køber færre iPhones. Faktisk forventes Apple at producere flere iPhones på tværs af de efterhånden mange modeller, end de gjorde sidste år. Bare ikke iPhone 12 mini, som ifølge Nikkei kun udgjorde mellem 10 og 15 procent af sidste års iPhone-salg, til trods for at den er billigere end andre iPhones. I årets første to uger var det tal helt nede på fem procent ifølge Reuters.

Flere medier peger dog også på, at Apple havde reserveret ekstra plads på fabrikkerne i produktionsmiljøet i forventning af de leveranceproblemer, der lige nu er på chip-området. På grund af hjemmearbejdspladser og mere tid brugt i selskab med digital teknologi, har COVID-19 har skruet op for behovet for processorer, men pandemien har samtidig skruet ned for tempoet, de kan produceres i.

Dette falder sammen med at Apple har kannibaliseret sig selv en smule ved at overgå til sine egne CPU’er til Macs. Produktionen af disse lægger nemlig yderligere pres på TSMC-fabrikkerne, der også producerer A14 Bionic-chippen til iPhones. Det betyder også, at to nye MacBooks med Apple Silicon-CPU’er, der egentlig skulle have haft produktionsstart i maj eller juni, nu først bliver produceret efter sommerferien.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.