Forside Nyheder

TDC Net sprænger hastighedsloftet for private internetforbindelser

-
Foto: Shutterstock.com

Nu kommer fremtidens fibernet til Danmark, og det sprænger hastighedsloftet for private internetforbindelser

Her mens mange fortsat venter på adgang til en internetforbindelse med 1 GBit, der klargør TDC næste generation internet til private.

Selvom det lige nu kan virker som ‘overkill’ at have noget hurtigere end de 1.000/1.000 Mbit/s forbindelser, så ventes det at fremtiden vil byde på mere der stiller krav til højere og højere hastighed på internettet i hjemmet.

Annonce:

TDC Net bygger og driver digital infrastruktur, der forbinder Danmark – herunder fibernet. Som led i den løbende udvikling og optimering af den digitale infrastruktur, påbegynder selskabet nu udrulningen af næste generation af fibernettet, der sprænger det hidtidige hastighedsloft for private internetforbindelser.

Her i løbet af foråret åbnes op for internet med 2.500/2.500 MBit/s til private. Det skriver TDC Net i en udmelding.

 

Investering i at møde fremtidens behov

Det nye hurtigere fibernet bygger på en netværksteknologi, der ikke tidligere har været anvendt i Danmark. Teknologien gør det muligt at øge både up- og download hastighed til mere end det dobbelte i allerede etablerede fibernet-forbindelser. Dermed får private boligejere adgang til hastigheder, der ellers har været forbeholdt virksomheder og institutioner.

Åbningen er en del af TDC NET’s løbende fremtidssikring af den digitale infrastruktur, der skal sikre, at boligejere ikke blot har adgang til hastigheder, der møder nutidens behov – men at netværket er forberedt til at kunne levere de hastigheder, der bliver brug for på den lange bane.

“Vi har en klar målsætning om at forbinde Danmark til gavn for alle. Det handler om at bringe mennesker, virksomheder og landsdele sammen ved hjælp af de netværk, der er tilgængelige i dag”, fortæller Robert Dogonowski, kommerciel direktør hos TDC Net, og han fortsætter:

“Men det handler samtidig om at skubbe de teknologiske grænser og videreudvikle den digitale infrastruktur, så den kan imødekomme de fremtidige behov, der vil opstå i markedet – og som vi måske ikke engang kan forestille os i dag. Det sker kun, hvis vi hele tiden tænker langsigtet og tager ny teknologi i brug. Det er næste generation af fibernettet et rigtig godt eksempel på”.

 

Gradvis udrulning af teknologien

Ifølge TDC Net vil næste generation fiber i første omgang være tilgængeligt i udvalgte områder i blandt andet Aarhus, Aalborg, Odense og dele af Storkøbenhavn.

Samtidig går de i gang med at forberede alle nye fiberforbindelser til også at kunne understøtte teknologien. Samlet set repræsenterer det et markant løft af TDC Nets fiberinfrastruktur, der i løbet af de kommende år forventes at nå ud til cirka én million danske adresser.

Næste generations fiber vil blive markedsført af en række internetudbydere, der i dag gør brug af TDC NET’s åbne fibernetværk til at tilbyde internetløsninger til private boligejere.

 

Fakta: Om næste generationsfiber

– Fibernettet er kendetegnet ved, at internetsignalet transporteres via lys, hvilket gør potentialet for høje hastigheder enormt

– Ved etableringen af næste generation fiber gør TDC NET brug af en teknologi ved navn XGSPON. Populært sagt gør teknologien det muligt at trække markant højere hastigheder igennem det eksisterende fibernet

– Herved bliver det muligt at opnå hastigheder på 2.500/2.500 megabit per sekund, hvilket er mere end dobbelt så hurtigt som eksisterende fiberforbindelser

– På sigt kan den nye teknologi bane vej for hastigheder på op til 10.000 megabit per sekund

– TDC Net åbner op for næste generationsfiber i sit eksisterende fibernet i udvalgte områder i foråret 2021. Herefter vil internetudbydere, der gør brug af TDC NET’s netværk, kunne tilbyde de nye højere hastigheder til boligejere i de bestemte områder

– Boligejere, der bor i ét af de udvalgte områder, og som ønsker at høre nærmere om næste generationsfiber, skal kontakte deres nuværende internetudbyder

Kilde: TDC Net

Annonce:
Forrige artikelQobuz leverer musik i 24-bit til Sonos-højttalere
Næste artikelTEST: B&O HX – Trådløse hovedtelefoner med aktiv støjreduktion
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.