Forside Nyheder

Afgift på smartphones, tablets og computere kommer til årsskiftet

-

Kulturministeren venter den nye blankmedieordning, med afgifter på udvalgte elektronikprodukter, klar til årsskiftet.

Blankmedieordningen har i årevis kanaliseret penge til rettighedshavere og kunstnere indenfor musik, film og tv. Dette ved at have afgift på medier der kan bruges til privatkopiering som brændbare CD og DVD samt hukommelseskort og USB-sticks.

Annonce:

Med i takt med at forbruget af den type produkter har været dalende, der har skiftende kulturministre skullet se på en modernisering af Blankmedieordningen. Noget der kunne hæve betaling til eksempelvis musikere.

Det blev den nuværende regering, med Joy Mogensen som kulturminister, der landede en aftale. Et flertal i Folketinget bestående af Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Frie Grønne stemte for den ny ordning.

Blankmedieordningen udvides nu, så også faste lagerenheder som smartphones, tablets og computere som omfattes. Dvs. at der kommer en afgift på den type elektronikprodukter.

Selve aftalen om ny ordning blev indgået i midten af februar, men dengang kom ikke noget frem om forventet dato for de nye afgifter.

Det er der kommet nu, skriver MediaWatch. Tidligere medieordfører for Venstre, Britt Bager, har spurgt til hvornår den ny Blankmedieordning ventes at kunne træde i kraft, og af et svar fra kulturminister Joy Mogensen til Folketingets Kulturudvalg fremgår det at der arbejdes med datoen:

1. januar 2022

Rettighedshaverne modtog i 2019 kr. 27,6 millioner fra blankmedieordningen. Den nye udvidede ordning ventes at hæve dette beløb til omkring kr. 93 millioner.

 

Annonce:
Forrige artikelStøj og brudte løfter: Lydnørd smadrer MQA på TIDAL i ny testvideo
Næste artikelNy Apple TV remote er uden gamecontroller-funktioner
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.