Forside Produkter HiFi & Surround

Qobuz: Kompromisløs musikplatform åbner i Danmark

-

Musikplatformen Qobuz, med streaming og download af hi-res musik, åbner nu i Danmark.

Tidal HiFi og Deezer HiFi (og senere også Spotify HiFi) får nu konkurrence. Den franske tjeneste Qobus, der kalder sig selv en ‘kompromisløs musikplatform’, åbner i Danmark.

Annonce:

Qobuz er en hybrid mellem streaming tjeneste og download butik, som tilbyder streaming, download og offline lytning for musikelskere og audiofile, som forventer lyd i høj kvalitet. Download er dog ikke køb.

Ligesom de nuværende HiFi-tjenester kommer musikken i minimum CD-kvalitet, med mulighed for hi-res kvalitet i op til 24 bit 192 KHz på en del af kataloget.

“I Qobuz ønsker vi at dele kunstnerens originale lydkvalitet. Vi vil sikre at fans kan lytte til sange, som kunstneren havde tænkt dem – som kunstnerne selv hørte dem, da de spillede dem. Ved at investere i musik af høj kvalitet, investerer vi i at dele kunstnerens originale vision med musikken, som de havde til hensigt at udgive”, fortæller vice CEO Georges Fornay fra Qobuz, og fortsætter:

“Vi vil gerne dele kærligheden til musikken og den kunstneriske kreation. Vi tilbyder lossless musikformater for at dele den originale musikalske vision. Det betyder også, at vi for hver eneste sang, deler metadata bag den – ikke bare navnet på kunstneren som spiller sangen, men også komponisten og skribenten bag den. Vi advokerer også for fair kompensation til kunstneren og indehaverne af rettighederne. Vores kunder deler vores kærlighed og respekt for musikken og kunstnerens arbejde”.

 

Mange år på bagen

Qobuz blev startet i 2007, da de to franskmænd Denis Thébaud og Yves Riesel indså, hvor stort et kvalitetsmæssigt tab filkomprimering medførte for lytterens oplevelse. Derfor besluttede de sig for at skabe en musikplatform, der giver lytteren mulighed for at nyde musikken, som den blev indspillet.

Som en del af ambitionen om at skabe en uforstyrret musikoplevelse tilbyder Qobuz ikke abonnement på MP3-formater, ligesom abonnenterne heller ikke udsættes for reklamer.

Kataloget omfatter 70 millioner sange og 500.000 redaktionelle indlæg i form af biografier, albumanmeldelser og interview, som er skabt og udvalgt af et team af eksperter.

 

Pris og tilgængelighed

Qobuz tilbyder en række forskellige abonnementer, som starter ved kr. 200/måned.

Se de forskellige valgmuligheder i fakta-boksen herunder.

 

Fakta om Qobuz

Qobuz opstart: 2007
Antal ansatte i Frankrig og i hele verden: +100
Formand og CEO: Denis Thébaud
Viceadministrerende direktør: Georges Fornay

Tjeneste er tilgængelig i 18 lande: Tyskland, Østrig, Belgien, Spanien, Frankrig, Irland, Italien, Luxembourg, Holland, Storbritannien, Schweiz, USA, Australien, Danmark, Finland, New Zealand, Norge og Sverige.

Tekniske fakta

Qobuz er tilgængelig på PC, Mac, web reader, og som IOS og Android app.
Streaming: Hi-FI (CD-kvalitet) og høj opløsning (Hi-Res), 24 bit frekvens op til 192 kHz
Antal titler: +70 millioner, inklusive det højeste antal i høj opløsning.
Antal præ-designede playlister: +15.000
Kompatibel med de største Hi-Fi mærker

Qobuz fordele: den høje lydkvalitet og unikke redaktionelle vinkel med mere end en halv million albumanmeldelser, biografier og eksklusivt indhold

Studio Premier/Studio Premier Family

Studio Premier giver adgang til hele streaming af Qobuz kataloget med albums i Hi-Res og CD-kvalitet. Med Studio Premier Family abonnement kan familiemedlemmer i samme husstand dele op til seks konti med ét abonnement.

– Studio Premier – 199,99 kr. pr. måned (månedligt abonnement, uden binding)
– Studio Premier Family – 291,60 kr. pr. måned (månedligt abonnement, uden binding)
– Studio Premier – 1799,99 kr. pr. år (årligt abonnement)
– Studio Premier Family – 3499,99 kr. pr. år (årligt abonnement)

Studio Sublime / Studio Sublime Family

Studio Sublime giver adgang til streaming og download-køb af hele Qobuz kataloget af album i Hi-Res og CD-kvalitet. Studio Sublime giver en eksklusiv rabat på op til 60% på Hi-Res køb. Med Studio Sublime Family abonnement kan familiemedlemmer i samme husstand dele op til seks konti med ét abonnement.

– Studio Sublime – 208,30 kr. pr. måned
– Studio Sublem – 2499,99 kr. pr. år (årligt abonnement)
– Studio Sublime Family – 416,60 kr. pr. måned
– Studio Sublime Family – 4999,99 kr. pr. år (årligt abonnement)

Qobuz appen er gratis at downloade. Download Qobuz appen i dag via Google Play-butik eller Apple App Store eller ved at gå til qobuz.com

 

Annonce:
Forrige artikelTCL-koncept kombinerer folde- og rulle-skærm i en smartphone
Næste artikelSonos vipper B&O af pinden i Audi
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.