Forside Indhold og distribution Film

Streaming-nyt: Netflix/Sony-samarbejde og Warner dropper hjemmepremierer

-
‘Spider-man’-filmene får nu et eksklusivt hjem hos Netflix.

Torsdag d. 8. april var en dag, hvor journalister, der dækker streaming, havde travlt. To store nyheder dukkede op fra Hollywood, der i begge tilfælde har tunge konsekvenser for streamingmarkedets fremtid og forholdet til filmstudier og biografer.

Det blev endeligt gjort helt officielt torsdag, at træerne ikke vokser ind i himlen. I hvert fald ikke, når det gælder biograffilm-premierer på den lille skærm. Warner har ikke tænkt sig at fortsætte sin 2021-strategi desangående, når kalenderen viser 2022.

Rygterne om at 2021-strategien var en undtagelse for Warner Bros. og HBO MAX har huseret længe, og ingen havde nok realistisk set forventet, at Warner fortsat ville slippe sine film ud på streamingtjenesten samtidig med biograferne for evigt. Det er kun i år, på grund af COVID-19, at alle selskabets store premierer også lander på den lille skærm samme dag som på den store.

Annonce:

Det bekræfter Jason Kilar, der er CEO for WarnerMedia, i et interview med Recode. Fra 2022 vil der igen være blive indsat en pause mellem biografpremieren og f.eks. premieren på streamingtjenesterne, når det gælder Warners film. Indtil da vil film som ’The Matrix 4’, ’Dune’, ’Mortal Kombat’ og ’Space Jam: A New Legacy’ dog nå at dukke op på HBO MAX tidligere end planlagt.

Der er dog meget, der tyder på, at vinduet mellem biograf- og hjemme-premiererne bliver kortere efter COVID-pandemien. Det skyldes ikke mindst den siloficering, der lige nu finder sted i filmbranchen, hvor filmstudierne starter sine egne streamingtjenester. Det betyder nemlig, at de ikke behøver debattere med distributører, hvornår filmene får premiere i hjemmet, men kun biografkæderne.

Sony og Netflix er kærester

Der er dog ét af de store studier, der ikke har nogle planer om at starte en streamingtjeneste: Sony. Modsat alle sine konkurrenter har Sony ikke gjort sig tanker i den retning, måske fordi de allerede ganske tidligt var ude med streaming- og downloadtilbud på PlayStation-platformen. Disse tilbud var dog formentlig for tidlige, eller også er markedet der bare ikke.

I hvert fald har Sony for længst droppet deres kanal med eksklusivt indhold på PlayStation. Men samtidig er der jo en streaming-gigant, der bliver ved med at miste film, fordi filmstudierne hiver dem over på sine egne tjenester. Og det er naturligvis Netflix. Så hvorfor ikke slå pjalterne sammen?

Det er præcis, hvad Sony og Netflix har gjort. Netflix får fra 2022 eksklusivt retten til at streame Sonys film, hvilket formentlig betyder, at disse også forsvinder fra platforme som Amazon Prime Video. Det er en torn i øjet på Disney, der f.eks. må lade Netflix blive eksklusiv streaming-platform for ’Spider-Man’-filmene, inklusive dem, der dukker op i fremtiden.

Og det er altså til trods for, at Disney ejer Marvel. På samme måde kommer fortsættelsen til ’Venom’ til at blive streamet på Netflix eksklusivt, og kommende Sony-film som filmudgaven af spillet ’Uncharted’. Det er ikke altid, at Netflix’ aftaler slår igennem på samme måde over hele verden, så tiden må vise, om ovenstående også bliver gældende i Danmark.

Annonce:
Forrige artikelApples Find leder nu også efter 3.parts produkter
Næste artikelSamsung vil købe OLED tv-displays af LG (rygte)
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.