Forside * Featured

Google introducerer nye værktøjer til nemmere casting

-
Med Stream Transfer-funktionen bliver det nemmere at flytte en video- eller lydstream fra en casting-understøttet enhed til en anden (Foto: Google)

Google har givet udviklerne tre nye funktionaliteter, der kan bygges ind i apps, der understøtter casting af indhold.

Googles cast-princip, der gennemsyrer det meste af deres satsninger på streaming af video og musik, er smart. Men det ville være synd at sige, at det er ligefremt. Når først man forstår princippet, er det let nok, men man skal lige igennem en kort indlæringsproces, før det forekommer helt naturligt f.eks. at bruge en Chromecast.

Det vidste Google godt, da de lancerede deres seneste Chromecast-dongle. Derfor kom de op med Google TV, der i højere grad ligner, hvad vi kender fra øvrige platforme, når det gælder streaming fra forskellige apps.

Annonce:

Men det betyder ikke, at Google er ved at bevæge sig helt væk fra casting, som stadig har en hel del fordele, hvis man for eksempel gerne vil spejle sin smartphone-skærm eller et Chrome-browservindue på sin store tv-skærm.

For slet ikke at tale om Googles produkter indenfor intelligente højttalere med mere, som du f.eks. kan sende musik til fra din smartphone ved at caste i stedet for den traditionelle Bluetooth-opkobling. Det mener Google imidlertid skal være endnu lettere.

Skift, udvid og send

Under firmaets udviklerkonference, Google I/O, der finder sted i disse dage, har Google afsløret nye tiltag i deres Cast-system. En af dem er Stream Transfer, der gør det endnu nemmere at skifte mellem højttalere, som du caster til i hjemmet.

Hvis du således gerne vil fortsætte med at lytte til en podcast du har castet til en højttaler på badeværelset, når du træder og ud af badet og ind i soveværelset, kan det gøres med en nem funktion i stedet for at skulle ind i afspilningsapp’en og stille over til en anden højttaler eller noget lignende. Funktionen kan naturligvis også bruges til video.

En anden, ny funktion i Cast-universet er Stream Expansion, der som navnet antyder ikke handler om at skifte højttalere, men at koble flere højttalere på en stream, der allerede er i gang. Ligesom Stream Transfer er der tale om en ny mulighed for udviklere, så disse funktioner ventes indbygget i de apps, du allerede bruger til at caste fra.

Det samme gælder Cast Connect, der er rettet mod folk, der ejer TV-modeller med Android TV som styresystem. Cast Connect eksisterer allerede, men fremover vil brugerne kunne sende indhold fra en app på smartphonen til en app på TV’et i stedet for blot at sende til Android TV generelt. Det kan give nye muligheder for at koble smartphones og TV-skærme sammen i sjove spil, styring af indhold eller andre interaktionsformer.

Hvordan disse nye cast-funktioner kommer til at se ud i virkeligheden er måske lidt svært at forestille sig, men det bliver nok klarere i løbet af efteråret, når funktionerne begynder at dukke op i diverse tredjeparts-apps. Du kan se nyhederne i Googles præsentation herunder.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.