Forside Baggrund

Markant prisstigning på småpakker købt udenfor EU

-
Foto: Shutterstock.com

Snart er det slut med at købe billige varer i Asien og slippe for moms og importgebyr. Bagatelgrænse forsvinder.

Når der handles varer udenfor EU så pålægges de moms og evt. told ved ankomsten til Danmark. I dag er der dog en bagatelgrænse på 80 kroner.

Hvis varens værdi eksklusiv forsendelsesomkostninger er under 80 kroner, så har man hidtil kunne slippe for moms og transportgebyr (som Postnords importgebyr), eksempelvis på billige varer købt i Kina.

Annonce:

Men per 1. juli 2021 er det slut. Der træder nye regler i kraft i EU, som fjerner bagatelgrænserne, for varer der ankommer fra lande udenfor EU.

Det afgørende er hvor butikken sender varerne fra, og ikke hvor butikken selv bor. Er der en tysk butik der sælger varer fra Asien, og de varer afsendes fra Asien, så vil de være omfattet af de nye regler.

De nye regler gælder for varer der ankommer til Danmark fra 1. juli. Så vær opmærksom på leveringstid, hvis der handles småvarer udenfor EU i slutningen af juni.

 

EU-lande

Lande der er med i EU:

Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Irland, Italien, Kroatien, Letland, Litauen, Luxemborg, Malta, Nederlandene, Østrig, Polen, Portugal, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland og Ungarn

Obs: Storbritanien er ikke længere en del af EU

 

Annonce:
Forrige artikelSamsung viser nye skærm-koncepter frem
Næste artikelTelenor åbner virtuel butik med personlig betjening
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.