Forside Produkter Computere

TEST: Microsoft Surface Laptop 4 – En super lækker Windows laptop

-

Microsoft er klar med næste generation af deres Surface Laptop, og med Surface Laptop 4 får du en meget lækker PC, med lækkert design og god ydelse. Vi har testet Surface Laptop 4.

Microsoft er klar med Surface Laptop 4, der skulle give brugerne noget af den bedste ydelse inden for bærbare (Se bort fra gaming), og stadig med et design og en pris der er til at betale hvis man vil have en bærbar fra øverste hylde.

Vi har testet den nye bærbare fra Microsoft.

Annonce:

 

Udpakning, installation og design

Den nye bærbare fra Microsoft kommer i en lille kasse, der udover selve Surface Laptop 4 computeren, indeholder en 65W oplader med et magsafe lignende design der bruger Surface Connect port, der også også har en USB-A port hvis du vil oplade andet end din computer. Og det med opladning skal vi lige vende, for udover du kan bruge den medfølgende oplader, så har Microsoft gjort, at du også kan bruge en USB-C oplader hvis du har glemt din originale. Det er ikke alene godt tænkt. Det er simpelt og genialt.

 

Designet er super elegant. Og til trods for sin meget lille størrelse (339,5 mm x 244 mm x 14,7 mm), så har Microsoft fået plads til både USB-A og USB-C porte på siden ligesom der er plads til et mini-jack audiostik. Alle de porte sider på computerens venstre side. På højre side har Microsoft kun givet plads til deres Surface Connect port, der udover at bruges til opladning, kan forbinde diverse docking udstyr.

Den kommer med en 13″ eller 15″ touch-skærm, så man kan bruge sine fedtede fingre, og så skal man inden man køber den vælge om man vil have den med AMD eller Intel CPU og chipset.

Modellen vi testede var 15″ i mat sort med AMD Ryzen 7 CPU, 16GB RAM og 500GB nVME SSD. Det er ikke en model jeg har kunne finde hos danske forhandlere eller på pricerunner endnu. 

Installationen af den medfølgende Windows 10 Home Edition var hurtig og let, og efter 15-20 minutter var vi klar til at gå igang med testen.

 

Super godt tastatur og touchpad

Microsoft Surface Laptop 4 har et godt designet tastatur som giver den rigtige feedback når man trykker på tasterne. For at sikre at vi testede det ordentligt, er hele denne anmeldelse skrevet på modellen vi testede i IA Writer for Windows. Det gør at vi er tvunget til at bruge tastaturet grundigt og ikke bare til lidt trykken her og der.

Knapperne er bagbelyst med mulighed for at justere niveauet til dem lysstyrke der passer dig. Og så har den FN knapper og numeriske taster på samme niveau i en mindre størrelse.

Touchpad på Surface Laptop 4 er noget mindre end jeg er vandt til på min Macbook Pro 16″, men det er responsivt og virker rigtigt godt.

Både tastatur og touchpad er blandt de bedste jeg har testet. Og de fleste fagter jeg kender fra MacOS kan efterhånden bruges i Windows 10, så skift mellem de to operativsystemer føles problemfrit, hvis man har det behov.

Tastatur og touchpad er klart godkendt.

 

Skærm med touch og meget reflektion

Surface Laptop 4 modellen vi testede var som tidligere skrevet med 15″ skærm, og det er et PixelSense Display med 10 point multi-touch, så man kan bruge sine fingre eller en Surface Pen til at arbejde på skærmen også.

Skærmen har 2.496 x 1.664 (201 PPI) opløsning, og tekst og billeder står utroligt klart på den. Skærmen har en aspect ratio på 3:2

Baggrundsbelysningen kan virkeligt levere, så sidder man udenfor i solen, kan man stadig læse hvad der står på skærmen, men man skal naturligvis være opmærksom på hvor meget batteri det kræver hvis man skruer skærmen op på maksimal styrke.

Eneste anke jeg har på skærmen er at jeg syntes at den har megen reflektion, så sidder man i mørke rum, og har lys ind på skærmen bagfra, så reflekterer det ret meget.

Over skærmen finder du et 720P webkamera, som virker ret godt, og som understøtter Microsoft Hello, så du kan låse din Windows PC op med dit ansigt.

 

Ydelse og batteri

Microsoft Surface Laptop 4 kommer i mange forskellige konfigurationer, hvor du kan vælge mellem AMD Ryzen og Intel 11. generation CPU’er.

Modellen vi testede var med en AMD Ryzen 7 Surface Edition med 8 kerner og 16 threads, 16GB LPDDR4x RAM og 500GB SSD.

I Geekbench CPU-Test scorer den 1061 på Single Core og 6617 på Multi Core. I OpenGL score hvor det indbyggede AMD Ryzen Radeon grafikkort også måles scorer den 15.131.

Det er klart at Microsoft Surface 4 ikke er bygget til at bruge til spil, men til Office, internet apps og lettere grafisk arbejde får du en arbejdshest, der sagtens kan få dig igennem en hel arbejdsdag på batteri.

Suface Laptop 4 med AMD Ryzen tilbyder med sit 47,4 mAh batteri op til 17 timer batteritid. I vores test kom vi aldrig under 10 timer uanset hvad vi lavede på computeren. Det er klart godkendt, og som tidligere skrevet, kommer du afsted uden din Microsoft oplader, kan du bruge enhver USB-C oplader til at give den lidt mere strøm hvis du har behovet.

Ydelsen er godkendt, men kun hvis du skal bruge den til almindelige arbejdsopgaver, og ikke hårdt grafisk arbejde, og slet ikke spil.

De indbyggede højttaler leverer iøvrigt godkendt lyd til både musik og streaming af film og serier. Jeg gider ikke sige de har Dolby Atmos, for det ved vi alle godt er ligemeget i en PC.

 

Wi-Fi 6, Bluetooth 5 – Men hvor er alle portene?

Microsoft Surface Laptop 4 kommer med Wi-Fi 6 (802.11ax), så har du allerede et Wi-Fi 6 netværk hjemme, kan du få over 1gbps hastighed trådløs. Jeg kører med Unifi WiFi6-LR trådløst netværk, og fik let min fulde gigabit Internet hastighed via det trådløse kort.

Som skrevet under design, kommer Surface Laptop kun med én USB-A 3,2 og én USB-C port, og det betyder at har du brug for flere eksterne enheder, skal du enten have fat i en dock eller bruge trådløse enheder via bluetooth.

Og så undrer det mig at du ikke har Thunderbolt support på en bærbar i 2021. Det gælder iøvrigt både Intel og AMD modellerne.

 

Konklusion

Microsoft Surface Laptop 4 er en super lækker bærbar, men den koster også derefter. Vil du have den model vi testede, skal du af med fra 13.000,- afhængig af konfigurationen

Men så får du også en 15″ bærbar der er let at have med rundt, og med en imponerende batteritid. Den eneste anke jeg har mod Surface Laptop 4 er at jeg gerne så den enten havde flere USB-C porte på siden.

Microsoft Surface Laptop 4 er klart en smuk bærbar man kan sammenligne med Apple MacBook Pro modellerne, og vil man gerne have flot design og samtidigt køre Windows, så bør Microsoft Surface 4 være med i overvejelserne. Men både Lenovo og Dell leverer også smukt designede bærbare med tilsvarende ydelse til tilsvarende eller lavere pris.

Men vil man gerne have en PC som er optimeret til Windows, så er Surface Laptop 4 ikke et dårligt valg.

 

Pris og tilgængelighed

Den testede model vi brugte koster fra ca. 13.000, og kan købes hos flere danske forhandlere. Se dagspris her.

 

Microsoft Surface 4 Laptop

7.8
Design 9.0
Ydelse & batteri 8.0
Skærm 8.0
Pris 6.0

Plus

  • Lækkert design
  • God ydelse
  • Wi-Fi 6

Minus

  • Mangler porte
  • Meget reflektion i skærmen
Annonce:
Forrige artikelTEST: OnePlus Watch – Et knap så smart smart-ur
Næste artikelDenne ZigBee stikkontakt kan dæmpes og virker med Hue
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.