Forside Produkter Computere

Vi har leget med HTC Vive Pro VR til Microsoft Flight Simulator 2020, og WOW…

-

Som ivrig Microsoft Flight Simulator 2020 bruger, har jeg længe godt kunne tænke mig at prøve VR, men har ikke rigtigt vidst om det var mig at flyve med de store VR briller på. Derfor var det sjovt at få lov til at prøve HTC Vive Pro.

Dette her er ikke en anmeldelse men mere en wow oplevelse af at have lov til at prøve noget nyt, når jeg ellers har vænnet mig til at flyve med flere skærme og med et ret avanceret setup af instrumenter, paneler, pedaler og joysticks.

Annonce:

Jeg har fløjet Flight simulator i mange år, først X-plane, og nu både X-plane og Microsoft Flight Simulator 2020. Jeg skal på ingen måde gøre mig til hverken pilot eller ekspert på flyvning, men jeg nyder og sætte mig ind i cockpittet på enten en Airbus A320 Neo eller noget så simpelt som en ultralight og flyve rundt og se verden lidt fra oven.

 

Flight Simulator er ikke en billig hobby

Går man virkeligt op i sin hobby koster det hurtigt mange tusinde kroner at lege med, fordi de tidligere omtalte paneler koster alt fra 900 – 5.000 kroner, og penge får hurtigt ben at gå på, når man skal have det hurtigste grafikkort for at få den bedste ydelse også.

Derfor var det sjovt at prøve HTC Vive Pro som er et sæt VR briller, der udover et godt grafikkort ikke kræver du køber dig fattig i paneler og mange andre ting fordi du bruger meget mere tid på at opleve flyvningen end at bruge alle instrumenterne. Men det er klart at du skal se et VR sæt som endnu en omkostning, og det sæt vi testede koster næsten 10.000 DKK, så det er endnu en udskrivning til en i fortsat dyr hobby.

 

Installation og opsætning af HTC Vive Pro

Installationen af HTC Vive Pro, er en flertrinsraket, hvor man skal sætte nogle baser op, og så få dem til at dække så meget af det rum man spiller i, og efter det så er det blot at kalibrere VR Headset og to controllere, så er man klar. Det kræver dog lige at man også sætter sin Microsoft Flight Simulator op til VR, men det er ikke så svært.

Det kræver du har en PC med et godt grafikkort med Displayport og en ledig USB 3.0 port. Jeg testede det på et Inno3D X4 Geforce 3090 grafikkort, så jeg har rigeligt med hestekræfter til at trække VR.

 

Farø Broerne i Microsoft Flight Simulator 2020 – Lavet af Søren H. Nicolaisen

Så efter ca. 45 minutter fra start, var jeg klar til at prøve min første flyvning med VR headset nogensinde, og wow – sikke en oplevelse. Jeg valgte at starte i de Østriske Alper, over Innsbruck, og jeg må sige at jeg var hooked med det samme. Selvom jeg famlede en del, fordi jeg ikke havde fjernet alle mine paneler jeg normalt bruger, så var det at flyve over bjerge og nede i dale en helt anden oplevelse, fordi jeg ikke sad i mit cockpit, der er sat op på mit skrivebord, men helt inde i flyets cockpit, lukket helt ude af den “virkelige verden”.

 

Illusionen skabes ved hjælp af to skærme og linser der skaber et 3D billede, og det at du bevæger hovedet rundt og frem og tilbage er en helt igennem virkelighedstro oplevelser.

Men jeg kan godt se at flyver du General Aviation (Mindre fly) så er det her en helt ny måde at opleve verden fra oven på. At kunne stikke hovedet helt hen til vinduet, og så kigge ud, var helt vildt smukt, når man normalt ellers er vandt til at vælge at se flyet ude fra, og på den måde se omgivelserne er jo ikke måden man gør det på i den virkelige verden.

En smart ting i Microsoft Flight simulator 2020 er at du kan sætte hele flyvningen op inden du springer i VR, og på den måde arbejde som du plejer foran skærmen. For mig gjorde det alting meget lettere, fordi jeg på den måde ikke skule vænne mig så meget til brugen af de to medfølgende controllere.

VR giver altså en helt anden dimension til at flyve, men jeg vil klart anbefale at man prøver VR inden man springer ud og køber et sæt, for de er ikke billige.

 

Mange andre VR games derude

Nu er det ikke kun Flight Simulator du kan bruge VR til. Der findes mange titler derude, men personligt spiller jeg kun Flight Simulator spil, så jeg ville kun bruge dem når jeg sad i maskinen, men på Steam er der mange titler som som de også kan bruges til.

Hvis du er på Steam, så check de games der er VR kompatible.

 

AMOLED Skærme

HTC Vive Pro’s headset kommer med 2 små 3,5″ AMOLED skærme der sammen med nogle avancerede linser skaber illusionen at du befinder dig i pilotens sæde, og oven i det kan du justere afstanden mellem linserne så de passer til dit hoved. Headsettet har også indbyggede hovedtelefoner, så lyden også får 3D effekt når du drejer dig i forhold til propellen.

Og de medfølgende controllere har mange knapper og kontroller, som gør at du kan betjene de mange forskellige knapper og paneler i Flight Simulator.

 

Pris og levering

HTC Vive Pro 2.0 Starterkit koster fra 9.500 DKK, så det er ikke billigt legetøj, og du kan se dagspris her.

Det skal også siges at der findes andre VR Headsets i flere forskellige prisklasser, så du gør klogt i at se hvad der ellers findes. Både HP, Valve og Oculus laver også gode briller.

Og vil du starte endnu billigere, så kig på HTC Vive Cosmos Elite, der kan købes for under 4.000 DKK.

Annonce:
Forrige artikelTEST: Poly Studio P15 Personal Video bar
Næste artikelLækket reklamevideo afslører stort set alt om Sonys nye øretelefoner
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.