Forside * Featured

Amazon under kritik: Smartenheder bruges til kæmpe MESH-netværk i byer

-

Amazon Sidewalk benytter Amazon-enheder som Echo-højttalere og Ring-dørklokker til at opbygge et stort MESH-netværk i byer.

Hvis en smart-enhed har dårlig forbindelse til husets WiFi så kan det være at forbindelsen over til naboens WiFi er bedre. Har begge naboer så Amazon smart-enheder som højttalere, displays, alarmer og dørklokker – hvorfor ikke lade dem kommunikere indbyrdes på et MESH-netværk.

Annonce:

Sådan må Amazon have tænkt da de kom på ideen til Amazon Sidewalk. En masse større MESH-netværk i nabolag og hele byer, skabt af Amazon-enheder der snakker sammen.

Fidusen er at hvis en smart-enhed bedre kan nå naboens netværk, så kan den lige bruge en flig af det, til at kommunikere med de Amazons-servere der håndterer ‘det smarte’. Er der nok husstande i nabolaget med Amazon-enheder i – og udenfor – hjemmet kan det forbedre forbindelserne og gøre brugeroplevelsen bedre.

Det lyder alt sammen meget smart, men Amazon Sidewalk er under beskydning fra kritikere for ikke at være transparant nok. Det skriver avisen The Guardian, som har fundet dette citat frem:

“Amazon Sidewalk er et delt netværk, der hjælper enheder med at fungere bedre”, står der i et dokument med spørgsmål og svar til brugerne (Q&A), og det fortsætter:

“I fremtiden vil Sidewalk understøtte en række erfaringer fra brug af Sidewalk-aktiverede enheder, såsom smart sikkerhed og belysning samt diagnostik til apparater og værktøjer”.

Kritikere påpeger at det også kan være et brud på betingelserne for ens internetforbindelse, at den deles med naboer, og en tidligere teknologichef hos US Federal Trade Commission, Ashkan Soltani, er bekymret for hvad Amazon også kan benytte eventuelt opsamlede data til, og udtaler til magasinet Ars Technica:

”Ud over at indfange alles shoppingvaner (fra amazon.com) og deres internetaktivitet (da AWS er en af de mest dominerende webhostingtjenester) … nu bliver de også effektivt en global internetudbyder med et flip af en switch, alt sammen endda uden at skulle lægge et eneste fiberkabel”.

Amerikanske brugere af Amazon-enheder har fået kort tid til at afmelde deltagelse i Amazon Sidewalk. De har til den 8. juni til at melde fra, ellers kommer deres Amazon-enheder automatisk med.

I første omgang er Amazon Sidewalk begrænset til Amazon-brugere i USA.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.