Forside * Nyheder

Rygte: Nye Apple Silicon-MacBooks og AirPods til efteråret, OLED-iPad i 2022

-
Et bud på, hvordan den nye MacBook Pro med opgraderet Apple Silicon-chip ser ud fra designeren Antonio DeRosa (Mock-up: Antonio DeRosa)

Så drejer Apple-rygtemøllen igen, denne gang fra kilder tæt på produktionsmiljøet.

Der var nok en del, der blev skuffede, da der ikke blev introduceret nogle nye, Apple Silicon-baserede MacBooks ved WWDC-keynoten tidligere på måneden. Men nu giver elektronikbranche-medier en mere specifik indikation af, hvornår de lander. Og samtidig meldes der om overgang til OLED-skærme på iPads til næste år.

Ifølge det taiwanesiske erhvervsmedie Economic Daily News dukker de nye MacBooks med opgraderede Apple Silicon-chips (der enten kommer til at hedde M1X eller M2) først op til efteråret. Og der er ikke nødvendigvis kun tale om MacBook Pro, sådan som rygterne ellers har fortalt om hidtil.

Annonce:

Economic Daily News’ kilder sidder i produktionsmiljøet og kender til Apples planer om op- eller nedskalering af produktionen af firmaets produkter. Disse kilder siger, at Apple forventer at sælge 23 millioner MacBooks i 2021, hvilket er ret pæn stigning på 15% i forhold til 2020 – ikke mindst takket være Apple Silicon-baserede maskiner.

Det er i forbindelse med denne stigning, at Apple angiveligt har adviseret sine produktionspartnere om, at de godt kan gå i gang med forberede en stigning i fremstillingen over de kommende måneder. Ifølge Economic Daily News er den overordnede konklusion, at de nye MacBooks med en opgraderet Apple Silicon-chip kommer et stykke inde i årets anden halvdel.

OLED i iPad Air og Pro

Dette lanceringstidspunkt passer bedre ind i Apples mønster end en lancering ved WWDC ville have gjort. Sidste år bredte Apple sine produktlanceringer i efteråret ud over september, oktober og november, og det var i den sidste måned, de nye Macs med M1-chippen blev lanceret. Det ville derfor give mening, hvis den næste generation også dukker op til november.

Ud over nye MacBooks mener Economic Daily News’ kilder at fremstillingspartnerne forbereder sig på at lave nye AirPods, der også kommer til efteråret. Der er dog formentlig tale om en opgraderet version af basismodellen, hvis man skal tro de to mest troværdige Apple-spåmænd, Ming-Chi Kuo og Mark Gurman fra Bloomberg.

De to spåmænd regner med at der først kommer en ny AirPods Pro-model i 2022. Denne skulle have nye, innovative fitness-sensorer ombord, og det er altså ikke disse AirPods, Apple forventes at lancere i efteråret.

Fra en tredje kant kommer er der også kommet en melding om at iPads begynder overgangen til OLED-skærme til næste år. Det er det koreanske teknologibranche-medie The Elec, hvis kilder melder om forberedelser til produktion af en iPad Air med en 10,86-tommers OLED-skærm, der skulle blive lanceret til næste år. I 2023 kommer der så to iPad Pro-modeller med OLED-skærme på hhv. 11 og 12,9 tommer.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.