Forside Produkter Mobil

TEST: OnePlus Nord CE 5G – En billig mobil med fokus på det væsentlige

-

Hvis du vil have en 5G Android 11 smartphone med OK specifikationer, 6,43” 90Hz AMOLED skærm og 64MP kamera, så har OnePlus et godt bud til en mid-price model. Vi har testet OnePlus Nord CE 5G.

OnePlus har efterhånden en god historik, når det gælder at have gode android smartphones i både det høje og lave segment. I sidste uge lancerede OnePlus så Nord CE 5G, som koster fra 2.500 – 3.200 DKK, og for den pris for du virkeligt meget Android smartphone for pengene.

CE står for Core Edition, og det fortæller OnePlus handler om at have de vigtigste funktioner på plads, også selvom prisen er lav, og med både AMOLED skærm og 5G virker det også som om at OnePlus har prioriteret det væsentlige.

Annonce:

Vi har testet OnePlus Nord CE 5G, og her er hvad vi synes.

 

 

Udpakning, design og installation

OnePlus Nord CE 5G kommer i en sort æske, der udover smartphonen indeholder en WarpCharge 30T oplader, et USB-A til USB-C kabel, et transparent cover, SIM-pin og diverse dokumenter.

Modellen vi testede var den største med 12GB RAM og 256GB lagerplads, og i farven Charcoal Ink til 3.199 DKK. Den fås også i farverne Blue Void og Silver Ray, og så kan du også få modeller med mindre RAM og lagerplads til billigere pris, og dem kan du læse sidst i testen.

OnePlus Nord CE 5G kommer i et elegant design, hvor du har en 6,43 tommer skærm kun afbrudt af et lille kamera oppe i venstre side af skærmen. Under skærmen gemmer der sig en fingeraftrykslæser. På højre side har du tænd / sluk knap, og på venstre side har du knapper til lydstyrke samt en skuffe til dual-SIM. OnePlus har ikke deres 3 punkts mute / vibratator / lyd knap med på modellen.

I bunden finder du et USB-C stik og så har OnePlus fundet plads til et mini-jack, til trods for at telefonen kun er 7,9 mm tyk.

 

Minijack is back

 

På bagsiden finder du et tripple-kamera som vi vender tilbage til. Telefonens ramme er lavet i plastik, og det er hele bagsiden af telefonen også. Bagsiden har dog et glas-look.

OnePlus Nord CE 5G kommer ikke med en IP certificering, så den er formelt ikke beskyttet mod fugt og støv.

Installationen af Android 11, er let og har du en tidligere Android telefon, kan du genskabe en backup fra din tidligere telefon, og så er du oppe og køre på under 30 minutter, når alle programmer er installeret. Kommer du fra en anden OnePlus model, kan du bruge OnePlus Switch programmet, som også kan overføre alle data og programmer.

Designet er elegant og godkendt.

 

 

Skærmen: 6,43” 90Hz AMOLED

OnePlus Nord CE 5G kommer med en 6.43 tommer AMOLED skærm, der kommer med 90Hz opdateringshastighed.

Skærmen kommer med en opløsning på 2.400 x 1.080 pixels (410 ppi), og har en aspekt ratio på 20:9. Skærmen understøtter HDR10+.

Skærmen er beskyttet af Dragontrail glass som er en konkurrent til Gorilla glass. Billedet står fint, og klart, og med 90Hz får man en fin skærm.

Under skærmen finder du en fingeraftrykslæser til at låse telefonen op, der fungerer ganske godt.

 

Ydelse OK til prisen – Men ikke til krævende spil

OnePlus Nord CE 5G kommer med et Snapdragon 750G 5G chipset, og så kommer den med en Adreno 619 Grafisk GPU. Det er fint til en smartphone, der skal bruges til at læse nyheder, mail og se video og bruge apps i det daglige, men det er ikke nok hvis du overvejer at give telefonen til en af ungerne, og håber de kan spille deres yndlingsspil i højeste grafiske settings.

På Geekbench 5 scorer OnePlus 604 på Single-Core og 1.881 Multi-Core, som er sådan ca. 50% af hvad OnePlus topmodel OnePlus 9 Pro scorer. Og på 3D Mark scorer telefonen 1.112 som er langt fra nok til at spille grafisk krævende spil. Men vi prøvede spil som TimeShift Racing og Subway Surfers, og der performede telefonen ganske udemærket.

OnePlus Nord CE 5G kommer med enten 6GB, 8GB eller 12GB LPDDR4X RAM og, kan fås med 128GB og 256GB UFS2.1 lagerplads.

Til apps, sociale medier og video og musik afspilning yder OnePlus Nord CE 5G ganske fint, og til dette er ydelsen godkendt.

 

Warp Charge 30T – Dog ikke trådløst

Stort batteri på 4.500 mAh og WarpCharge 30T, men ingen trådløs opladning

OnePlus Nord CE 5G kommer med et Li-Po batteri på 4.500 mAh. Det får dig let igennem en hel dag, og så selvom du kører med 90Hz skærm slået til.

Personligt var jeg aldrig under 25-30% når jeg havde kørt en hel dag, og er du mere hård smartphone bruger, så kan du hurtigt genoplade telefonen fra 0 – 70% på knap en halv time. Oven i det har OnePlus optimeret måden telefonen passer på batteriet hvis du som mange andre sætter den til opladning om natten, så den langsomt lader den op til de 100%, så batteriet ikke overbelastes unødvendigt.

Du får ikke trådløs opladning i OnePlus Nord CE 5G, men til gengæld får du stadig en USB oplader med i kassen.

Batteriet er klart godkendt.

 

 

Hvordan virker den som telefon?

OnePlus Nord CE 5G kommer med dual Nano-SIM, og tilbyder både 3G, 4G/LTE og 5G hastigheder. Dog kan du kun køre 5G på ét SIM kort af gangen.

Men med 5G havde vi god dækning med Telmore (TDC) som vi testede telefonen med. På Wi-Fi siden får man 2×2 MIMO, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 2.4G/5Ghz. Der er ikke Wi-Fi 6 support, men vi havde fin trådløs forbindelse på vores Wi-Fi netværk.

OnePlus Nord CE 5G har ikke stereo-højttaler indbygget, men giver stadig OK lyd til konferenceopkald, og mon ikke de fleste der vil have god stereo-lyd bruger et sæt trådløse hovedtelefoner via den indbyggede Bluetooth 5,1, der understøtter aptX , aptX HD, LDAC og AAC codecs, og dermed giver endog rigtigt god lyd.

Telefondelen er godkendt.

 

 

Android 11 med OxygenOS 11 – Den bedste Android oplevelse

OnePlus Nord CE 5G kommer med Android 11 og Oxygen OS 11, der er OnePlus’s egen brugerflade til Android.

Oxygen OS 11 er en ren og elegant implementering af Android, hvor der ikke er for meget bloatware men bare en godt designet brugerflade og brugeroplevelse.

Dog er der en ting jeg stadig savner enormt i Oxygen OS. (Ja, det skriver jeg hver gang jeg anmelder OnePlus telefoner med Oxygen OS) – Muligheden for at lave foldere i app-skuffen. At man kan gøre det på hjemme-skærmen er fint, men at man ikke kan gøre det i app-skuffen er trælst, især når man ser hvor mange der har bedt om det på deres forum, som OnePlus ellers ønsker at være kendt for at lytte til. Det blev lovet for længe siden.

OnePlus Oxygen OS er stadig en af de reneste Android oplevelser på markedet og Android 11 er en super god oplevelse, og jeg er stadig vild med det mørke tema i Android.

Med OnePlus Nord CE 5G får du 2 års software updates på Android versioner og 3 års security patches.

 

Kamera på OnePlus Nord CE 5G

 

Kamera – OK uden at imponere – og langsom kamera app

Kameraet i OnePlus Nord CE 5G består af 3 sensorer på bagsiden og så et 16MB selfie-kamera på forsiden.

På bagsiden finder du tripple-kamera med et hovedkamera på 64 MP og en blænde på f/1.79, samt et 119° ultra-vidvinkelobjektiv på 8MP, og så en 2MP mono-lens til dybde-effekt.

Kameraet tager som sådan OK billeder uden at imponere, men jeg er godt nok skuffet over hvor langsom kamera app’en kører – Når den starter op, er den ofte overbelyst og skift mellem de forskellige zoom og funktioner i kameraet er hakkende og sløvt.

Men billederne kameraet tager er OK til prisen, men jeg håber virkeligt at OnePlus udsender en firmware-opdatering der løser performance problemerne i kamera app’en.

Selfie-kameraet på forsiden virker overbelyst, men også det vil kunne løses med en firmware-opdatering.

Nedenfor er et lille galleri af billeder taget med OnePlus Nord CE 5G.

 

 

På videosiden kan OnePlus Nord CE 5G tage film i op til 4K/30fps, men jeg synes at video optaget i 1080P står bedre. Video kan iøvrigt gemmes i HEVC for at spare plads.

 

 

Konklusion

OnePlus Nord CE 5G er en fin telefon til prisen, men det skuffer mig at kamera-app’en kører så hakkende, når den ifølge OnePlus selv er en core / essentiel del af telefonen.

Du får en fint ydende Android 11 mobil med en fin AMOLED skærm, et imponerende 4.500 mAh batteri og Warp Charge 30T, og det hele er pakket ind i et elegant design.

Dog ærgrer det mig at OnePlus Nord CE 5G ikke har en eller anden form for dokumenteret beskyttelse mod fugt og støv.

Alligevel mener jeg at OnePlus Nord CE 5G kan være et rigtigt godt køb til dem som bare skal have en stabil Android mobil uden for meget bling-bling, og til en ikke alt for høj pris.

 

 

Pris og tilgængelighed

Prisen for OnePlus CE 5G starter på 2.499 kroner for den billigste model. Denne udgave har 128 GB lagerplads og 6 GB RAM. Du kan dog kun finde den model hos OnePlus egen webshop.

Mellemmodellen koster 2.699 kroner. Her får man 8 GB RAM og 128 GB lagerplads. Denne kommer hos teleselskaberne Telia, Call Me, Telenor, CBB, og hos Elgiganten og ProShop.

Den største version som vi testede har 256 GB lagerplads og 12 GB RAM. Prisen er 3.199 kroner, og kommer til salg hos flere forhandlere.

OnePlus Nord CE 5G kan købes fra den 21. juni 2021.

 

Specifikationer

 • Skærm: 6.43″, 1.080 x 2.400 pixels, 20:9-format, AMOLED 90Hz, HDR10+
 • Operativ system: Android 11 + OxygenOS 10.5
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 750G
 • 5G: Ja – Dual-SIM, Dog kun 5G på ét SIM
 • Kamera: 64 MP, 8 MP ultra vidvinkel, 2 MP dybdesensor
 • Frontkamera: 16 MP
 • RAM: 6, 8 eller 12 GB
 • Lagerplads: 128 (6 GB RAM), 128 GB (8 GB RAM), 256 GB (12 GB RAM)
 • MicroSD-kort: Nej
 • Trådløs: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot + Bluetooth 5.1 & NFC
 • Biometrisk godkendelse: Fingerprintscanner i skærmen, optisk
 • Batteri: 4.500 mAh
 • Opladning: 30 watt WarpCharge 30T hurtigopladning
 • Mål: 159.2 x 73.57 x 9 mm.
 • Vægt: 170 gram

 

OnePlus Nord CE 5G 256GB

7.5
Design 8.0
Ydelse 6.0
Skærm 8.0
Kamera 6.5
Bateri 8.5
Pris 8.0

Plus

 • Lækkert design
 • Godt batteri
 • 5G til en god pris

Minus

 • Kamera app er langsom
 • Savner IP certificering
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.