Forside * Fokus

Opdater nu: Vigtig sikkerhedsopdatering til iPhone, iPad og Mac

-

Opdater nu: Apple har udsendt en vigtig sikkerhedsopdatering til iPhone, iPad og Mac.

Forleden dag udsendte Apple version 14.7 af iOS, og allerede nu ligger næste opdatering 14.7.1 klar. Opdateringen anbefales til alle, og der ligger en tilsvarende opdatering klar til iPad og Mac.

Annonce:

Årsagen til den hurtige udsendelse af nye opdateringer er, at denne software retter en sårbarhed der – i følge Apple selv – allerede udnyttes af ondsindede.

På iPhone vil opdateringen også rette en fejl i forbindelse med oplåsning af iPhone via Apple Watch.

Sikkerhedshullet der nu lukkes på Mac, iPad og iPhone er en sårbarhed i den såkaldte ‘IOMobileFrameBuffer’, som er en udvidelse til operativsystemets kerne som er ansvarlig for RAM-buffer til displayet.

Uden lukning af dette hul, så vil det være muligt for applikationer at afvikle kode på enheden, og dermed omgå de sikkerhedsmekanismer der forhindrer apps mv. i at tage kontrol med dele af operativsystemet.

Fordi der allerede ligger en rapport om at dette hul udnyttes i dag, så anbefales opdateringen til alle. Hellere i dag end i morgen.

 

Opdateringerne er:

  • iOS 14.7.1
  • iPadOS 14.7.1
  • macOS Big Sur 11.5.1

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.