Forside * Nyheder

14 nye South Park-film på vej til Paramount+

-

Filmene er lavet af seriens skabere Trey Parker og Matt Stone, og de to første kommer angiveligt allerede senere i år.

Viacom CBS har netop annonceret, at de er på vej med ikke færre end 14 nye South Park-film. Du læste rigtigt, 14 animerede spillefilm. Det er et par årtier siden, der sidst blev lavet en spillefilm om de fire drenge fra den lille by, så det er lidt af en nyhed, at der nu kommer 14 af slagsen – lavet direkte til Paramount+-tjenesten af skaberne Trey Parker og Matt Stone.

To af dem skulle allerede lande sidst på året, hvilket nærmest lyder helt uvirkeligt. Men det viser sig at være fordi, der ifølge planerne skal komme to South Park-film om året i de kommende 7 år, inklusive 2021.

Annonce:

En af årsagerne til at aftalen er blevet indgået, er formentlig det store South Park-formede hul, der er at finde på den amerikanske version af Paramount+. Hvor serien kan ses på Paramount+ i Danmark og de fleste andre lande, streamingtjenesten er tilgængelig i, må amerikanerne over på HBO MAX i stedet.

I 2019 lejede ViacomCBS nemlig de amerikanske streamingrettigheder til South Park ud til WarnerMedia i en gigantisk aftale. Her betalte WarnerMedia hele 500 millioner dollar (over 3,1 mia. kroner) for at få lov at streame serien på HBO MAX.

En aftale til 5,7 mia. kroner

Det sætter den nye aftale om de 14 film, der skal køre eksklusivt på Paramount+, i et vist perspektiv. Paramount+ har ifølge Bloomberg betalt hele 900 millioner dollar for de 14 film, hvilket svarer til omkring 5,7 milliarder kroner.

Det er et kæmpebeløb, selv i Hollywood-regi, hvis man skal stole på journalisten Kim Masters, der har dækket film- og tv-branchen for The Hollywood Reporter og radionetværket NPR i årtier.

Masters beskrev fredag morgen lokal tid på sit radioshow, hvordan det nærmest er uhørt at nogen vil bruge så mange penge på en serie, der allerede har kørt i 24 sæsoner, og netop er blevet fornyet med 6 yderligere af slagsen.

Hun sagde også, at det store beløb dels er blevet investeret i at kunne klare sig i kampen om abonnenterne mod endnu større streamingtjenester som Disney+, Netflix og Amazon Prime Video. Og dels handler investeringen om at holde South Park i live på Paramount+, indtil HBO MAX-aftalen udløber, og serien kan komme “hjem” til Paramount+.

For danske South Park-fans ser det dog ud som om, det nuværende udvalg blot bliver yderligere suppleret med to film årligt. Og det er jo ikke så dumt.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.