Forside Detail

Elgiganten og Power frygter tomme elektronikhylder dette efterår

-
Hylder: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Chipmangel udgør et stadigt voksende problem og nu frygter både Power og Elgiganten tomme hylder.

Vi er vant til at elektronikbutikkerne har standardvarer indenfor elektronik på hylderne, men den globale chipmangel ser nu ud til at ramme bredt.

Landets største elektronikforhandlere, Power og Elgiganten, frygter nu tomme hylder for flere varer allerede fra dette efterår. Det skriver Finans.

Annonce:

Hvis en grafikkort-producent kigger ind i chipmangel, så bliver deres fokus at opretholde leverancen af de dyre kraftige grafikkort, i stedet for (også) at fremstille almindelige grafikkort.

“Vi kigger ind i et efterår, hvor vi har nogle bekymringer”, fortæller Powers salgschef, Simon Frølich til Finans. Resultatet kan være længere leveringstider og i nogle tilfælde ikke at kunne få de ønskede varer.

“Vi oplever en utrolig stor vækst hos Power, hvilket lægger et yderligere pres på vores forsyningskæder, fordi situationen ikke har forbedret sig henover sommeren. Lige nu holder vi skindet på næsen, men alle produktgrupper er ramt af svigtende leverancer”, forklarer Simon Frølich.

Hos Elgiganten mærkes presset på forsyningskæderne også.

“Det bliver sværere at få fat i produkter op imod julehandlen. Vi skal formentlig et godt stykke ind i 2022, før det begynder at normalisere sig igen. Derfor er vi selvfølgelig også nervøse for, om vi kan få nok varer ud i butikkerne”, udtaler Peder Stedal, adm. direktør hos Elgiganten til Finans.

Elgigantens topchef forudser at enkelte varer kan risikere op til 3-5 måneders leveringstid.

Den globale chipmangel er forårsaget af at fabrikker måtte lukke ned under første del af corona-pandemien, samtidig med at efterspørgslen på elektronik nærmest eksploderede i samme periode. Så der er et underskud af chips i verden nu, hvilket ikke kun påvirker elektronik-produkter, men alt med elektronik i. Eksempelvis er bilproduktionen også ramt.

 

Annonce:
Forrige artikelSamsung klar med næste generation af Galaxy Z Fold, Z Flip og Watch 4
Næste artikelNu har Razers billige Low-Latency-øretelefoner også ANC
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.