Forside Produkter Connected Home

Google vil satse endnu mere på hardware

-

Tech-giganten har opkøbt land i Silicon Valley, der angiveligt skal lægge jord til et nyt hardware-udviklingscenter.

Annonce:

Ligesom ærkekonkurrenten Microsoft har Google altid lagt sin strategiske hovedvægt på software. Det begyndte med søgning, og siden har det primært handlet om forskellige online-løsninger. Selv når det gjaldt firmaets OS’er til smartphones, tablets og computere har Internettet spillet en dominerende rolle.

Googles strategi ligner dog også Microsofts, når det gælder hardware. Der har hele tiden været et tæt samarbejde med hardware-partnerne, og fra tid til anden begge firmaer kastet sig ud i selv at producere hardware med deres egne logoer på. Det synes at være blevet til lige dele store succeser som store flops.

Men nu har Google tilsyneladende fået så meget selvtillid på hardware-fronten, at de vil gøre mere ud af det. Ifølge CNBC vil Google nemlig gøre hardware til en endnu mere central del af firmaets overordnede portefølje, end hidtil har været tilfældet. Måske vil hardware-satsningen måske endda blive endnu større end Microsofts tilsvarende strategi.

Google har nemlig ifølge offentligt registrerede planer opkøbt land i den nordlige del af Silicon Valleys ”hovedstad”, San José. Det opkøbte område skal ifølge planerne bruges til et nyt forsknings- og udviklingscenter, der i alt vil koste 389 millioner dollar at opføre – clige under 2,5 mia. kroner.

Midt imellem

Googles hovedkvarter er det såkaldte Googleplex, der ligger i Mountain View i den nordlige del af Silicon Valley. Men firmaet er også i gang med at opføre en række blandede erhvervs- og bolig-bygninger i San José, der ligger noget sydligere. Eftersom det nye center ligger lige midt imellem, kommer det til at hedde ’Midpoint’.

Planerne for Midpoint viser fem kontorbygninger, der forbindes med broer til fodtrafik. Men det er de tre store industribygninger ved siden af, der har fanget tech-mediernes interesse. Disse er nemlig beskrevet som værende direkte dedikerede til hardware-udvikling.

Midpoint bliver således det primære centrum for Googles fremtidige hardware-prioritering, som der også er andre ting, der peger på. Google har langsomt, men sikkert, udvidet sin Pixel-serie af smartphones og medfølgende tilbehør. Hvad der startede som en enkelt smartphone er nu både en flagskibstelefon og en billigmodel samt øretelefoner.

Men dertil kommer, at Google i de senere år har købt to primært hardware-baserede firmaer, nemlig Nest og FitBit. Især Nest-brandet, der dækker over alt fra smarthøjttalere og -skærme til overvågningskameraer, routere, ringeklokker og termostater vil formentlig blive kørt forrest i stilling i de kommende år.

Og så er der naturligvis Chromecast-enhederne, og Aria-platformen, der er groet ud af Google Glass-smartbrillerne og formentlig vil blive fundamentet for Googles fremtidige satsninger på det område. Derudover er der naturligvis alle de ting, som vi endnu ikke ved, at Google har oppe i ærmet.

Annonce:
Forrige artikelOpdateret: Spotify sætter AirPlay 2 på pause
Næste artikelSikkerhedsstyrelse advarer om mange opladere med fejl – 6 gode råd til sikker opladning
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.