Forside * Nyheder

Matter-standarden bliver forsinket

-

Den nye standard, der bygger bro mellem intelligente enheder til hjemmet bliver først implementeret til foråret.

Det var egentlig meningen, at Matter skulle lande her i andet halvår af 2021. Men sådan bliver det ikke. I stedet skal IoT-entusiaster og hjemmestyrings-nørder væbne sig med tålmodighed. Dog ikke så forfærdeligt længe. 

Annonce:

The Connectivity Standards Alliance (CSA) har meldt ud, at deres fælles standard for intelligente enheder i hjemmet først bliver implementeret i medlemmernes produkter fra første halvår af 2022. Det vil formentlig blive i forlængelse af forårets forbrugerelektronik-lanceringer.

Det betyder dog også, at vi formentlig kan forvente at se en hulens masse Matter-understøttende produkter på CES til januar. Selv om de tre største producenter, der bakker op om Matter ikke er typiske gæster på denne messe. 

Det er nemlig Amazon, Apple og Google, der hver især står for de tre mest brugte virtuelle assistenter i verden, der som bekendt hedder Alexa, Siri og Assistant. Hidtil har disse tre talegenkendende og snaksaglige softwarerobotter haft svært ved at kommunikere med hinanden.

Ikke klar til ”stor skala” endnu

Men med introduktionen af Matter skulle det være overstået. Ofte bruges stemmestyring jo f.eks. til at styre enheder, der hverken står Amazon, Apple eller Google på, men de tre sidstnævntes enheder bruges i stedet som ”kommando-oversættere” til andre IoT-producenters produkter.

Blandt de sidstnævnte er f.eks. Philips Hue, Nanoleaf med flere, der allerede har meldt sig under fanerne. Folkene bag Philips Hue meldte ud i maj, at hele det nuværende sortiment bliver opgraderet til at være kompatibelt med Matter. Det er firmaer som disse, der formentlig kommer til at vise masser af Matter-produkter frem på CES.

IKEA er også med i gruppen af Matter-støtter, der er med fra starten, så firmaets intelligente produkter kan også snakke med andre enheder i Matter-økosystemet. Selv Samsung har koblet deres SmartThings-univers op på Matter.

Men ingen af disse virksomheder kommer altså til at lancere noget som helst med Matter-logoet på før til næste år. Den første Matter-specifikation er næsten klar, men forsinkelsen skyldes ifølge CSA at certificeringsprogrammet endnu ikke er klar til at blive implementeret i stor skala. 

Organisationen forventer altså en ordentlig bølge af producenter, der gerne vil lege med på standarden. CSA hed i øvrigt Zigbee indtil Maj måned i år, hvilket er et navn, mange Recordere-læsere sikkert vil genkende. 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.