Forside * Featured

Nu vender Amiga 500 også tilbage som spilkonsol

-

Efter flere udgaver af Commodore 64 er blevet relanceret, bliver dens kraftigere efterfølger nu også sendt på gaden i en retro-version.

Nærværende journalist er formentlig ikke den eneste her på sitet, der engang i den sidste halvdel af firserne skiftede en godt brugt Commodore 64 ud med en Commodore Amiga 500. Den næste generation af hjemmecomputere dukkede op i form af Amiga’en for Commodore-fans, og mens andre begyndte at rode med PC’er, rodede tidligere 64’er-ejere med Amiga.

Annonce:

Det er derfor ganske passende, at Retro Games nu følger deres ”relancering” af Commodore 64 op med en relancering af Amiga 500. Retro Games’ version af 64’eren kunne ikke bruge Commodore-navnet, og var i øvrigt en mini-version af originalen.

Modsat andre Commodore 64-relanceringer kunne Retro Games-versionen ikke bruges som en ”rigtig” 64’er. Tastaturet var knapt nok aktivt, og ’The 64’ var i princippet bare en spilkonsol med gamle Commodore 64-spil ombord.

Netop spiludvalget var en af de ting, som gav ’The 64’ lunkne anmeldelser, selv om klassikere som ’Summer Games II’, ’Winter Games’ og ’Impossible Mission’ var iblandt. Det var ikke nok til at tilfredsstille alle nostalgikere.

Toptunet A500

Så nu prøver Retro Games igen – denne gang med Amiga 500. Amigaen blev oprindeligt lanceret som en ’seriøs’ PC med CP/M som dens bærende styresystem under navnet Amiga 1000. Men Commodore fandt hurtigt ud af, at hvis Amigaen skulle være en succes, var firmaet nødt til at satse på gamerne, ligesom de gjorde med Commodore 64.

Det betød, at en mere skrabet version af Amiga 1000 (der havde sin egen skærm) var påkrævet. Det blev til Amiga 500, der i stedet for at have en medfølgende monitor kunne sættes til TV’et med et særligt modul. Den var billigere og blev en favorit for hjemmecomputer-gamere.

Ligesom med ’The 64’ kan Retro Games dog ikke bruge det oprindelige navn, så Amigaen kommer til at hedde A500 – eller THEA500, som firmaet også skriver navnet. THEA500 kommer til at emulere en toptunet Amiga 500 med ’Enhanced Chip Set’-modulet fra 1991. Retro Games har endda inkluderet grafik-mulighederne fra en senere og kraftigere Amiga, nemlig Amiga 1200.

25 spil ombord

Spørgsmålet er dog, om Retro Games kommer til at gentage fejlen med det skrabede udvalg som plagede ’The 64’ ifølge anmelderne. THEA500 kommer med 25 spil ombord, herunder klassikere som ’Worms’, ’Another World’ og ’Simon the Sorcerer’ er iblandt.

Men selv om den officielle liste endnu ikke er offentliggjort, glimrer tidlige spil som ’Defender of the Crown’ og ’The Great Giana Sisters’ og ikke mindst ’The Secret of Monkey Island’ ved deres fravær. Der følger en Amiga-mus i det klassiske design med, og en gamepad, der minder lidt om den fra Amiga CD32, der var en Amiga-baseret spilkonsol, lanceret i 1993.

Alt dette kan erhverves for 130 Euro eller lige under en tusse, når maskinen kommer på hylderne, hvilket efter planen sker i 2022.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.