Forside * Featured

Amazon vil fylde dit hjem med kørende og flyvende vagtrobotter

-

Der er dog også lidt mere menneskelige hardware-nyheder på vej fra tech-giganten.

Alexa var den første virtuelle assistent, der virkelig fik et stort gennembrud. Det skete ved at Amazon lancerede det intelligente højttalerkoncept med de oprindelige Echo-højttalere. Siden har mange sikkert undret sig over, hvordan Alexa mon ville se ud, hvis assistenten ikke var buret inde i en højttaler.

Annonce:

Det har vi fået en slags svar på nu. Tirsdag fremviste Amazon nemlig deres efterårskollektion, når det gælder forbrugerteknologi med Amazon-logoet på. Blandt disse var der en kørende robot, der hedder Astro, men som kommunikerer via Alexa, der er indbygget i robotten.

Ifølge Amazon har Astro tre grunde til at eksistere: Dels skal den fungere som en slags transportabel Alexa-højttaler, du kan kalde på, når du har behov for at snakke med assistenten. Dels skal den kunne holde øje med kæledyr, når du ikke er hjemme, og hvis du har en ældre person i familien, der også godt kan bruge lidt venlig overvågning kan Astro også bruges til dette.

Skriv dig op til en vagtdrone

Astros tredje eksistensgrundlag er mere seriøs overvågning. Den kan simpelthen fungere som en vagtrobot, der patruljerer i hjemmet, når du ikke er hjemme. Du kan naturligvis kommunikere med den via nettet og se, hvad der foregår. Men hvis den lille, kørende robot ikke er aggressiv nok til din personlighed, har Amazon da også et andet bud.

Ring-dørklokkerne med overvågningskameraer har nu i flere år været under Amazons vinger. En ny, billig udgave af disse er nu klar, og kan også købes i en pakkeløsning, der indeholder en mesh-router fra Eero. Pakken kan integreres med en Always Home Cam-drone. Sidstnævnte er en drone, der agerer flyvende vagtpatrulje. Den flyver rundt og overvåger din ejendom, lidt som Astro gør på hjul i gulvniveau. Dronen blev annonceret sidste år, men nu kan amerikanske Amazon-kunder skrive sig op til at prøve den af.

I den mere venlige afdeling finder man Glow, der er en ny videochat-enhed til børn. Ud over at gøre det muligt for samvittighedsramte forældre at foretage videoopkald med børn via nettet, kan Glow også via en projektor lave et berøringsfølsomt felt foran enheden. På den måde kan voksne også lege med børnene, selv om de er mange tusinde kilometer væk.

Smartskærm til væggen

Blandt Amazons mere konventionelle nyheder var der naturligvis en ny Echo Show, der har nummer 15 i navnet. Denne gang er der tale om en 15.6-tommers smartskærm, der kan hænge på væggen i for eksempel køkkenet eller badeværelset. Den kan alle de sædvanlige ting, Echo Show-modellerne kan, og kan også genkende forskellige brugere via det indbyggede kamera.

Det sidste har til formål at lægge brugerens personlige apps og informationer op på skærmen, såsom kalender med mere. En anden ny væg-enhed er en intelligent termostat med Alexa, som Amazon markedsfører som et billigt alternativ til konkurrenterne. Den er prissat til blot 60 dollar, eller cirka 380 kroner før danske skatter og afgifter kommer oven i.

Endelig har Amazon også annonceret en ny version af deres Halo-fitnessarmbånd, der har en AMOLED-skærm ombord og kan tracke din puls, måle din huds temperatur, tælle skridt med mere. Navnet på det nye armbånd er Halo View, og Amazon har annonceret to abonnementer, der sælges sammen med armbåndet, nemlig Halo Fitness og Halo Nutrition. Med disse kan (foreløbig amerikanske) medlemmer både få adgang til virtuel træning og ernæringsrådgivning.

Vi kender endnu ikke danske priser og eventuel tilgængelighed på produkterne. Den tyske Amazon-side reklamerer i skrivende stund som det eneste af ovenstående produkter for Echo Show 15, der ser ud til at koste 250 Euro (ca. 1860 kroner), når den bliver tilgængelig senere på året.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.