Forside * Featured

Den næste iPhone kan sige farvel til kamerahakket

-
Dette skulle være en rendering baseret på fotos af en ægte iPhone 14-prototype, hvis man skal stole på folkene bag (Mock-up: Jon Prosser/RendersByIan)

De mest troværdige Apple-spåmænd synes at være enige om at iPhone får en ansigtsløftning til næste år.

Hvis du synes, der er for lidt nyt i iPhone 13-serien til at du vil investere i den, bør du formentlig bruge det næste års tid på at spare op til iPhone 14. Ifølge sædvanligvis troværdige kilder er der nemlig et større redesign på vej til Apples smartphone – men først til næste år. 

Det er Mark Gurman fra Bloomberg, der fremlægger disse spekulationer, noget han sjældent gør uden at have rodfæstet dem i informationer fra sine kilder dybt inde i Apple, samt i produktionsmiljøet i Østasien.

Annonce:

Det er ikke første gang, vi hører om at iPhone 14 skulle introducere et nyt design, men det er første gang, Gurman føler sig sikker nok til at sige, at der er tale om gennemgribende designforandringer i pipelinen – og at de kommer om et års tid.

Dette skulle være en rendering baseret på fotos af en ægte iPhone 14-prototype, hvis man skal stole på folkene bag (Mock-up: Jon Prosser/RendersByIan)

Hvad disse forandringer skulle byde på, har Gurman imidlertid ikke nok belæg for i sine kildeinformationer til at skrive det i sit nyhedsbrev. Han skriver kun, at der bliver tale om den største designopdatering, siden iPhone X dukkede op i 2017.

Farvel til kamerahakket

Men der er masser af andre observatører i medier og analytikerfirmaer, der er villige til at skyde på, hvad forandringerne bliver, baseret på såvel produktionsmiljø-kilder som sund fornuft. En af dem er Ming-Chi Kuo, der længe har været en ret troværdig kilde til Apple-nyheder.

Også han er overbevist om at iPhone 14 får en designoverhaling, blandt andet skulle det efterhånden ret karakteristiske kamerahak endelig blive lagt i graven med iPhone 14 Pro. I stedet skulle Apple gå over til et kamera-hul i stil med det, de fleste Android-smartphones har haft i årevis. 

Dette skulle imidlertid kun være på Pro-modellen til at starte med, hvis man skal tro Kuos kilder. Disse siger også, at iPhone mini formentlig ikke overlever 2022, selv om der kan komme en enkelt mere af slagsen.

YouTuberen Jon Prosser har en knapt så jævn historik, når det gælder Apple-forudsigelser. Men han har dog ramt rigtigt til tider. Og derfor er det interessant, når han påstår allerede nu at have haft adgang til billeder af iPhone 14-prototyper og har fået lavet 3D-renderinger baseret på disse. 

De viser en smartphone, der allermest ligner en stor iPhone 4 med titaniumskanter og hvor kameraerne endnu engang synker ned i kassen, så de flugter med overfladen i stedet for at udgøre et kamerabump.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.