Forside Baggrund

Det kan blive markant dyrere at se TV fra 2023

-
Mønter: Shutterstock.com

Nu blander Skatteministeriet sig også i priserne for tv-distribution, med et forslag om moms på rettigheder.

Et nyt lovforslag som Skatteministeriet har sendt i høring kan gøre det markant dyrere at se TV, hvis det gennemføres.

Der er tale om et forslag om at lægge moms på rettighedsbetalinger fra 2023, og det møder kritik hos Danske Mediedistributører, der er en interesseorganisation for tv-distributører. Det skriver magasinet MediaWatch.

Annonce:

“Det vil ikke gøre noget godt for tv-markedet, tværtimod. Vi har slet ikke brug for de prisstigninger lige nu”, lyder det fra Ib Konrad Jensen, kommunikationschef i Danske Medier til MediaWatch.

Han fortæller at årsagen til at TV så bliver dyrere er at lovforslaget rammer alle rettighedshavere, som sælger licens til at bruge deres produktioner og indhold. Med det nye forslag vil de rettigheder bliver 25% dyrere.

“For tv-distributører vil det bl.a. sige, at der skal opkræves moms af licensbetalingen til retransmission og digitale rettigheder, som tv-distributører i dag. Det lægger 25 pct. på forbrugerprisen”, fortæller Ib Konrad Jensen til MediaWatch.

Også Koda, der repræsenterer komponister og sangskrivere, er bekymret over forslaget om moms på rettigheder.

Oprindelig var det meningen af forslaget om rettigheds-moms skulle være trådt i kraft i år, men det blev udskudt. Nu afprøver Skatteministeriet igen ideen og har sendt forslaget til høring.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.