Forside Produkter Mobil

Fejl i coronapas app

-

Der er en fejl i coronapassets app, så tredje stik vises forkert.

Den nuværende coronopas app har en fejl. Det påvirker lige nu dem der får – eller har fået – stik nr. 3.

Annonce:

Det viser sig nemlig at app’ens coronapas kun kan vise 2 vaccinestik. Så når man får stik nr. 3, så vises kun stik nr. 2 og nr. 3 i passet.

Men det fremgår ikke at det er stik nr. 3 man har fået. Så når passes aflæses vil det se ud som om det er stik nr. 1 og nr. 2, og efter stik nr. 2 går der 14 dage før coronapasset er gyldigt til rejser.

“Det kan give udfordringer, hvis man skal rejse til lande, som først anser borgere som færdigvaccineret efter en karensperiode efter andet stik. Idet den første vaccination i øjeblikket ikke vises, vil det i passet se ud, som om at færdigvaccinationen først er sket for ganske nylig”, skriver Sundhedsdatastyrelsen i en mail til DR Nyheder.

Så i de første 14 dage efter 3. stik er coronapas ikke længere gyldigt til udlandsrejser. Lige nu hvor 3. stik gives til svage og udsatte, så er problemet nok ikke så stort, men vi må håbe de får det fikset til et eventuelt 3. stik tilbydes til alle vaccinerede.

Sundhedsdatastyrelsen anbefaler at alle nyligt vaccinerede med 3. stik rejser med en frisk PCR test i stedet.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.