Forside Indhold og distribution Film

Første teaser til The Matrix Resurrections er klar – i stumper

-

Du havde vel ikke forventet, at relanceringen af den populære serie ville være lige ud ad landevejen?

Tilbage i 1999 dukkede spørgsmålet ”What is The Matrix?” op alle vegne. På nettet, på plakater i biograferne og i mystiske teaser-trailere. På det tidspunkt var der ikke nogle af os, der kendte svaret. Men det kom vi naturligvis til.

Annonce:

’The Matrix’ blev som bekendt et gigantisk hit, der med referencer til klassisk litteratur og moderne filosofi, samt en række nyskabelser på den tekniske side, blev en milepæl i sci-fi-filmgenren. To yderligere film fulgte, og selv om disse ikke var helt så populære blandt fans og anmeldere, var der dog stadig tale om gedigne succeser.

Nu, mere end to årtier efter den første film, kommer så det næste afsnit i serien. Matrix 4, officielt kendt som ’The Matrix Resurrections’ får verdenspremiere til december. Men allerede nu har Warner Bros. udsendt en teaser-trailer. Eller rettere, stumper af en teaser-trailer.

Den samlede trailer lander først på torsdag kl. 18 dansk tid. Indtil da kan du få lov at se glimt af filmen på nettet, men kun i små bidder. Ganske som i 1999 er det websiten med adressen Whatisthematrix.com, der er hjemsted for smagsprøverne.

En moderne Frøken Klokken

Når du går ind på siden mødes du af to velkendte elementer fra The Matrix-universet, nemlig den blå og den røde pille. Vælger du den blå pille, får du lov at blive i den simulerede Matrix-verden og leve dit liv som normalt. Vælger du den røde, skal du forberede dig på at blive hevet om bag virkelighedens kulisser på en ganske voldsom måde.

Hvis du klikker på den røde pille, hører du kort efter skuespilleren Yahya Abdul-Mateen II’s stemme. Han siger noget om at skulle kæmpe for at se den sande virkelighed. Klikker du på den blå pille, er det i stedet skuespilleren Neil Patrick Harris’ stemme, der klinger. Han siger noget om at den eneste virkelighed er her og nu – og alt andet er blot et produkt af en overaktiv fantasi.

Begge stemmer taler hen over en række videoklip fra filmen. I begge tilfælde ændrer disse videoklip sig, hver gang du klikker på en af pillerne. Hvis du vil se alle klippene, skal du altså klikke igen og igen, indtil du er sikker på, at du har set det hele.

Som en ekstra sjov detalje har folkene bag websiten kodet den således, at den læser, hvad klokken er på den enhed, du logger ind fra. Tidspunktet er inkorporeret i Yahya Abdul Mateen II’s og Neil Patrick Harris’ replikker og vises også på skærmen.

Så enten har de to skuespillere indtalt alle timerne og minuttallene eller også simulerer holdet bag deres stemmer med kunstig intelligens, sådan som det også blev gjort i to dokumentarfilm for nylig, nemlig filmen ’Roadrunner’ om kendiskokken Anthony Bourdain og ’Val’ om skuespilleren Val Kilmer.

Uanset hvad, så er det her mere underholdende end Frøken Klokken var i gamle dage.

Annonce:
Forrige artikelApple klar med iPhone event den 14. september
Næste artikelMicrosoft relancerer nyheds-app med et velkendt Windows-navn
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.