Forside Produkter Mobil

Microsoft relancerer nyheds-app med et velkendt Windows-navn

-

“Start” synes at være det magiske ord for Microsoft, så det er navnet på den seneste version af firmaets aggregerede nyheds-feed.

“Hvor er Start-knappen? Jeg skal have fat i Start-menuen!” Sådan sagde mange Windows-brugere, da de for første gang stiftede bekendtskab med Windows 8. Som mange vil huske, var det Microsofts forsøg på at køre Windows over i en mere touch-venlig brugerflade.

Annonce:

Men det sidste betød blandt andet et farvel til Start-menuen og goddag til en række ”fliser”, der kunne alt fra starte en app til vise dig den næste aktivitet i din kalender. Det blev dog som bekendt ikke nogen succes, og Microsoft genindførte langsomt Start-menuen, der blev hjemsted for fliserne i stedet.

Men Microsofts forhold til ordet ”Start” går længere tilbage. Da Microsoft lancerede Windows 95 med en TV-reklamekampagne, var det til tonerne af Rolling Stones-klassikeren ’Start Me Up’, som firmaet angiveligt havde betalt 14 millioner dollars for at få lov at bruge (Der var dem, der dengang spøgte med at omkvædet ”You make a grown man cry” også passede til Windows 95, men lad nu det ligge).

Windows 95 var en succes, og det samme blev Start-menuens tilbagevenden. Så måske er det ikke så mærkeligt, at Microsoft nu har annonceret et separat produkt, der slet og ret hedder ’Start’. Men der er dog hverken tale om en menu eller en musikafspiller.

Farvel til Microsot News

Start er i stedet et feed i stil med det, du finder i Windows under navnet Microsoft News. Det er altså et AI-genereret feed med informationer, Windows mener, du har behov for, lige fra vejrudsigter og nyhedsoverskrifter til sportsresultater og aktiekurser med mere.

I virkeligheden er der tale om en relancering af Microsoft News med et nyt design og flere muligheder og på den måde er Start en konkurrent til Google News og Apple News. Forskellen er dog de mange platforme, som Start kan bruges på.

Start bliver en del af Windows 10 med en kommende opdatering, og er indbygget fra fødslen i Windows 11. Derudover kan Start bruges på iOS og Android som apps og via en webbrowser på f.eks. Chrome og macOS eller andre platforme, inklusive smart-TV.

Fordi du kan logge ind med dit Microsoft-login, får du den samme, skræddersyede oplevelse, uanset hvor du bruger Start. AI’en holder øje med din læsning og bliver med tiden skarpere til at anbefale nyheder til dig. Du kan også selv styre dette ved at bruge ’Personalize’-knappen eller huske at fortælle app’en, når en nyhed ikke interesserer dig.

Start er altså primært Microsofts forsøg på at konkurrere med Google News og Apple News, men som en tjeneste, der kan flyttes rundt på alle platforme, sådan som Microsofts strategi har dikteret det i nogle år efterhånden.

Annonce:
Forrige artikelFørste teaser til The Matrix Resurrections er klar – i stumper
Næste artikelTroldspejlet lægges i graven i sit nuværende format
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.