Forside * Featured

Ny, trådløs oplader fra IKEA virker gennem bordpladen

-

Nu kan du snart lade dine Qi-enheder op ved blot at lægge dem på skrivebordet.

Her på siderne følger vi udviklingen indenfor trådløs opladning, især den slags, der foregår i fri luft uden ladeplader. Der er nemlig noget særligt blæret ved ikke at skulle placere sin smartphone eller øretelefon-æske på en dertil indrettet ladeplade.

Men til de, der bare gerne vil lade mobilen op uden brug af ladeplader eller andre enheder, der fylder op på skrivebordet, er der nu en anden løsning end at vente på opladning gennem luften. Og den kommer såmænd fra IKEA.

Annonce:

En af fordelene ved både at sælge forbrugerelektronik-produkter til hjemmet og møbler, er naturligvis integrationen af de to kategorier, hvilket IKEA hidtil har været dygtige til. Men med Sjömärke har de alligevel taget lidt af et skridt fremad.

Sjömärke er en Qi-lader, der kan klistres op under dit skrivebords bordplade med dobbeltklæbende tape, eller skrues fast i den samme position med fire små skruer. Dernæst er det blot at markerpå en eller anden diskret måde, hvor ladepunktet er, og så kan du lægge telefonen til opladning direkte på bordet.

Kun til træ og plastik

Ladepunktet, du skal markere, skal være lige over krydset på Sjömärke, og det kan måske være det sværeste ved installationen. Ellers ser det ud til at være det nemmeste i verden at installere denne bord-ladeplade. Tidligere har IKEA f.eks. leveret specialbor til boring af huller i bordpladen, hvor du så kunne skrue en lader i. Det var noget mere besværligt.

Når noget er både simpelt og smart, har det som regel nogle begrænsninger. Det er også tilfældet her. Laderen kan levere Qi 1.2.4-opladning, så du skal ikke forvente at hive mere end fem watt ud af bordpladen. Det går altså lidt langsomt, men til gengæld kan laderen selv slå fra, hvis den bliver for varm, hvilket nok er en fordel, hvis du bruger den sammen med en klassisk IKEA-spånbordplade.

Det er i sagens natur også begrænset, hvor tyk en bordplade, laderen kan trænge igennem. Den kan ikke være mere end 22,2mm tyk og skal være lavet af træ eller plastik. IKEAs glas-bordplader kan altså ikke bruges. Der er også en minimumstykkelse på 8mm.

Vi har i skrivende stund ingen bekræftelse direkte fra IKEA om at Sjömärke kommer til Danmark, hvornår, og hvor meget den eventuelt kommer til at koste. Men overfor både svenske og norske medier har IKEA bekræftet at den lander i oktober i de to lande. Så mon ikke, den også lander i danske IKEA-varehuse? Den norske pris bliver 349 kroner, hvilket svarer til 250 danske kroner.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.