Forside Baggrund

Troldspejlet lægges i graven i sit nuværende format

-
Jakob Stegelmann, vært for Troldspejlet. Foto: Ursula Taylor / DR

DRs kulturprogrammer står overfor en overhaling og det lægger Troldspejlet i graven – i sit nuværende format.

Klassiske tv-formater kan have det svært i en digitaliseret tidsalder, og et 28 minutters studieformat som Troldspejlet har vist sig svært at overføre til den nye tidsalder med streaming.

DR er i gang med at give sine forskellige kulturprogrammer en overhaling, og det er i den forbindelse at Troldspejlet lægges i graven – i det format der kendes fra skærmen i dag. Det skriver fagbladet MediaWatch.

Annonce:

“For nogle år siden havde næsten alle klassiske kulturgenrer hver sit studieprogram ugentligt på tv. Det er vi gået væk fra, da denne type programmer ikke appellerer til de kulturinteresserede streamere, og fordi vi generelt gerne vil ramme endnu bedre plet hos de danskere, der er særligt interesseret i kultur”, fortæller programchef Aktualitet, Kultur og Dokumentar i DR Medier, Lisbeth Langwadt, til MediaWatch.

Troldspejlet har ellers været god til, over årene at tilpasse sig skiftende modeller indenfor TV, radio, podcasts, online mv. Men det kniber med udbredelsen på streaming TV.

“Troldspejlet har ligesom meget andet indhold brug for fornyelse for at fungere godt på DRTV. Men Troldspejlet er et vigtigt brand for DR nu og har været det gennem årtier, og Jakob Stegelmann har jo sammen med redaktionen løbende sørget for, at brandet er fulgt med tiden og er blevet bredt ud til alle platforme – radio, tv, koncerter, shows og dr.dk”, fortæller Lisbeth Langwadt til MediaWatch, og fortsætter:

“Så nu er næste step at få det til at brænde igennem til streamerne på DRTV, og vi er lige nu i udvikling sammen med Jakob Stegelmann og redaktionen omkring det. Vi ser et stort potentiale for med en ny form her at ramme nogle af de kulturinteressede”.

Det er en udfordring for streamingtjenesterne at smalle programmer har svært ved at brænde igennem, overfor det mere brede programindhold som mange gerne vil se.

Det er endnu ingen detaljer fremme om hvilken rolle og form, som det indhold som det klassiske Troldspejlet-program hidtil har stået for, vil få i det fremtidige DRTV og TV.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.