Forside * Nyheder

Danmark bedst på bredbånd over 100 mbit i Norden og Baltikum

-
Foto: Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Danmark indtager førstepladsen i bredbåndsdækning med høje hastigheder i Norden og Baltikum

Danmark var i 2020 bedst i Norden og Baltikum til at forsyne borgerne med hurtigt bredbånd. Det skriver Energistyrelsen i en udmelding.

Samtidig står vi ikke stille. Danmark har det højeste investeringsniveau i teleydelser pr. indbygger. Det viser rapporten ’Telecommunications Markets in the Nordic and Baltic Countries 2020’, som netop er blevet offentliggjort.

Annonce:

I 2020 var 95% af landets boliger dækket med fastnetbredbånd på mindst 100 Mbit/s download, og det er bedst blandt de lande rapporten omfatter i Norden og Baltikum.

 

Fastnetbredbåndsdækning – boliger med mindst 100 Mbit/s i 2020 i Norden og Baltikum – For Island og Litauen dækker data over homes connected. Data for Letland er ikke tilgængeligt. Kilde: Energistyrelsen

 

Investeringsniveauet i Danmark er steget kontinuerligt fra 2015 til 2020. Danmark har således også den største stigning i investeringerne pr. indbygger i den nordisk-baltiske region.

 

Investeringer i teleydelser i EUR pr. indbygger. Kilde Energistyrelsen

 

Dækningen med 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload har de seneste år været stigende i Danmark, og 96% af alle boliger og virksomheder havde adgang til mindst 100/30 Mbit/s i sommeren 2021.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.