Forside Nyheder

Den nye Pixel-smartphone kører med Googles egne chips

-

Ligesom Apple har Google valgt at gå solo, når det gælder chipset til sine Pixel-telefoner. Det giver helt nye muligheder, hvis man skal tro Google selv.

Lige siden lanceringen har Googles Pixel-serie været dér, hvor Google prøver sine mest avancerede smartphone-funktioner af. Flere af de funktionaliteter, der senere dukker op på alle Android-telefoner har først været prøvet af på Pixel.

Måske er det netop for at få mulighed for at eksperimentere, at Pixel-telefonerne stadig ikke er tilgængelige i hele verden. I Danmark fås de kun via parallel-import. Men hvis man gerne vil være på forkant med smartphone-teknologiudviklingen, og ikke gider Apple, er det formentlig den mest interessante smartphone, man kan købe.

Annonce:

Eller rettere, sådan var det tidligere. Googles Pixel-telefoner har i de sidste par ombæringer været knapt så innovative, men det ser Google ud til at råde bod på nu. Pixel 6 og Pixel 6 Pro er nu officielt annonceret, og med dem følger et nyt chipset, som Google selv har fået lavet. På den måde følger Google i Apples, Samsungs og Microsofts fodspor, når det gælder chips til mobile enheder.

Googles chipset hedder Tensor, og har otte kerner om bord. Det er måske ikke i sig selv så imponerende, men man skal så lige tage i betragtning, at ud af de otte er der to ARM Cortex X1-kerner, der kører ved 2,8GHz. Til sammenligning har Qualcomms flagskibs-chip, Snapdragon 888, kun en enkelt X1-kerne. Tensor har derudover to Cortex A76-kerner, der kører ved 2,25GHz og fire A55-kerner, der kører ved 1,8GHz.

En bedre telefonpasser

Der er derudover en dedikeret grafik-kerne, nemlig Mali G78, som også er den grafikchip, der driver de fleste andre Android-smartphones i den dyre ende. Generelt set er Pixel 6 80% hurtigere end sin forgænger, hvis man spørger Google. Men hvad kan man så helt konkret med alle de hestekræfter?

Google Pixel 6 (foto: Google)

Ifølge Google gør Tensor det muligt at bruge AI og Google Assistant til langt mere. Det betyder for eksempel, at oversættelser af forskellige sprog i videoer og beskeder går langt hurtigere, ligesom oversættelse af genkendte sprog via kameraet er meget mere effektivt. Oversættelserne går også hurtigere den anden vej, for Tensor gør telefonen bedre til at genkende din stemmes særkender og måden du taler på.

Når det gælder Google Assistant, fremhæver Google brugen af assistenten som telefonpasser som et eksempel på, hvad der kan lade sig gøre med flere hestekræfter. Amerikanske Pixel-ejere kan allerede helt automatisk lade Google passe telefonen og svare på alle opkald, der ikke kommer fra kontakter, du har godkendt.

Google Assistant sætter så kortvarigt personen i den anden ende på hold, mens den tjekker med dig, om du gider tale med vedkommende. Denne funktion fungerer nu bedre og helt automatisk på Pixel 6, og der er kommet endnu flere funktioner til. F.eks. kan Pixel nu sætte irriterende voice-response-systemer op på skærmen, så du kan navigere gennem disse som var de websites og ikke telefoncomputere.

Kraftkarls-kameraer

Pixel-telefonerne har altid været kendte for kamerakvaliteten, og Pixel 6 ser ikke ud til at være nogen undtagelse. Pixel gør som altid brug af Googles AI-teknologi ved hurtig efterbehandling af billederne i stedet for dedikerede kameralinser, men der sidder dog et 50-megapixels Octa PD Quad Bayer-kamera samt et 12 megapixels vidvinkel-kamera i Pixel 6.

Google Pixel 6 Pro (foto: Google)

Vælger man i stedet Pixel 6 Pro får man også et 48-megapixels telefoto-kamera med 4x optisk zoom. Det skal blive spændende at se, hvad denne kamerakombination kan. Skærmen på den lille model har en 6,1” OLED-skærm med en opløsning på 1080×2400 pixels, mens Pro’en skruer disse tal op til en 6,7” OLED-skærm med 1440×3120 pixels. Begge kan klare op til 120Hz refresh rate.

Begge telefoner håndterer 5G-netværk, men hvis du køber en parallelimporteret model, er det måske lige værd at tjekke, hvilke bånd, den understøtter. Batterierne er på henholdsvis 4.614 mAh og 5.003 mAh, hvilket burde være rigeligt, eftersom Google siger, at Tensor-chippen ikke bruger mere strøm end de chips, de tidligere har brugt.

Og så skulle man jo tro, at sådanne kraftige bæster er dyrere end normalt, men det modsatte er faktisk tilfældet. Vi har endnu ikke set de danske, parallelimporterede priser, men i USA er prisen 100 dollar billigere end sidste års Pixel 5. Det betyder, at de to telefoner koster henholdsvis 599 dollar og 899 dollar. Eller henholdsvis ca. 3.800 kroner og 5.750 kroner før danske afgifter og parallelimportørens fortjeneste kommer oveni.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.