Forside * Featured

Disney forsinker næsten hele 2022-filmkalenderen

-
Indiana Jones 5 bliver forsinket næsten et helt år ifølge Disneys nye releaseplan (Foto: Lucasfilm)

De kommende MCU-film flyttes flere måneder, mens Indiana Jones-fans må vente et år mere på at se film nummer fem.

COVID-19 bliver ved med at lave rav i den, når det gælder filmpremierer. Vi er ved at nå et punkt i pandemien, hvor der i det mindste ikke er sporadiske produktionsstop hele tiden, men effekterne fra tidligere pauser fortsætter med at vise sig.

Således skriver de to branchemedier Variety og Deadline nu, at en sneboldseffekt er skyld i at Disney nu forsinker stort set hele sin release-kalender til næste år. Adskillige film bliver flyttet, og der er nogle temmelig store premierer imellem.

Annonce:

For eksempel skal Marvel-fans ikke forvente at se fire film fra Marvels Cinematiske Univers til næste år, sådan som det ellers var planlagt. I stedet kommer der kun tre. Det skyldes netop, at hele kalenderen skubbes, og det betyder at filmen med den seneste premiere ryger ind i 2023.

Sidstnævnte er den næste film i Captain Marvel-serien, som har titlen ’The Marvels’. I stedet for en julepremiere får den nu premiere til februar i 2023. Det bliver en anden med spænding ventet film, der skal repræsentere MCU i biograferne i årets sidste måneder, nemlig ’Black Panther: Wakanda Forever’. Den har verdenspremiere 11. november.

Disney og Marvel havde egentlig planlagt, at opfølgeren til den populære ’Black Panther’-film skulle have været sommerens store premiere i 2022, men sommerpremieren bliver i stedet den fjerde ’Thor’-film, ’Thor: Love and Thunder’, der får premiere 8. juli.

Indy forsinket 11 måneder

Denne dominoeffekt er muligvis startet på grund af ’Dr. Strange in the Multiverse of Madness’, der skulle have haft premiere til marts, men nu i stedet kommer på lærredet 6. maj. I den anden ende betyder flytningen af ’The Marvels’ til 2023, at den første MCU-premiere i 2023 nu bliver nummer to. Det er ’Ant-Man and the Wasp: Quantumania’, der er planlagt til 28. juli 2023.

Om det er denne domino-effekt, eller Harrison Fords alder og konstante skader under optagelserne, der har forsinket den femte Indiana Jones-film, er ikke til at vide. Men forsinket er den – næsten et helt år. Den oprindelige premieredato var i juli næste år, men nu skal fans vente til juni 2023, før de igen kommer i selskab med den populære arkæolog (og Mads Mikkelsen, der også er med i filmen).

Alle disse forsinkelser forventes naturligvis også at medføre forsinkelser på Disney+-platformen, men det er ikke til at sige, om forsinkelserne bliver større eller mindre. Det kommer nemlig an på, hvor længe pausen mellem biografpremieren og hjemmepremieren er i 2022 og 2023. For resten af 2021 er denne pause 45 dage, men Disney har endnu ikke meldt sin strategi ud for fremtiden desangående.

Endelig skal det også nævnes, at Disney faktisk har fremrykket end enkelt Marvel-film på sin releasekalender. Der er kun tale om en uge, men en hidtil unavngiven Marvel-film er rykket frem til starten af november. Visse medier tror, der er tale om ’Guardians of the Galaxy 3’.

Det ser heller ikke ud som om, forsinkelserne gør noget ved James Camerons ’Avatar 2’-premiere, der skulle finde sted 16. december 2022. Alle disse datoer er i øvrigt de amerikanske premieredatoer, men når det gælder Disney, plejer disse at ligge indenfor en uge af de danske.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.