Forside * Featured

Fra i dag bliver NemID til MitID

-

Danmark får nyt digitalt ID. Fra i dag begynder MitID at erstatte NemID.

I dag tages der hul på en meget stor omlægning af det digitale Danmark, når de første NemID-brugere får besked i Digital Post og af deres bank om, at de nu kan få MitID. Det skriver Digitalstyrelsen i en udmelding.

Annonce:

MitID skal bruges til alt det, vi er vant til at bruge NemID til, som f.eks. at logge på netbank, borger.dk og kommunikere med det offentlige. Med MitID styrkes sikkerheden, så det også i fremtiden vil være trygt at benytte sit digitale ID på nettet.

Digitaliseringsstyrrelsen og bankernes brancheorganisation, Finans Danmark, udgør tilsammen partnerskabet bag MitID.

“Med MitID styrker vi det digitale Danmark og sikrer, at vi fortsat kan færdes trygt på nettet med vores digitale ID. Nu begynder overgangen til MitID, hvor flere end fem millioner borgere over de kommende måneder skal begynde at tage det nye ID i brug – og det skal være en tryg oplevelse for alle”, fortæller Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, og fortsætter:

“Derfor får alle NemID-brugere i disse dage et brev i Digital Post, hvor de får at vide, hvad de skal gøre for at få MitID, ligesom der vil være grundig information og hjælp at hente i overgangen til hele Danmarks nye digitale ID”.

Da overgangen til MitID sker over en længere periode, vil der i en periode være steder og situationer, hvor man fortsat skal bruge sit NemID. Derfor skal man i overgangsperioden beholde sin NemID nøgleapp og sit nøglekort.

 

Tilgængelighed

Det er nu muligt at hente den ny app MitID, men man skal inviteres til at bruge den. Når det er din tur, så kommer der en besked i netbank, mobilbank eller Digital Post, med den aktiveringskode som skal benyttes for at aktivere MitId app’en.

Men allerede nu kan du springe køen over og få MitId med det samme. Læs mere her.

MitId app kan hentes her til Android og til Apple

 

Fakta

– MitID er en app til smartphone eller tablet. MitID app bruges på samme måde som NemID nøgleapp til at godkende på en smartphone eller en tablet. Har man ikke mulighed for at bruge MitID app, findes der to alternativer: En MitID kodeviser eller en MitID kodeoplæser til fx personer med nedsat syn.

– Alle private NemID-brugere skal overgå fra NemID til MitID frem mod sommeren 2022. Alle NemID-brugere får i løbet af de kommende måneder direkte besked, når det er deres tur til at få MitID. Det gør de, når de logger ind i deres net- eller mobilbank. De, der ikke har netbank, får besked via Digital Post. Indtil man får besked, skal man ikke foretage sig noget.

– Da der med MitID stilles større krav til sikkerhed, skal nogle brugere opdatere deres ID-oplysninger for at blive klar til MitID. Man får direkte besked i Digital Post om, hvis og hvordan man skal opdatere sine ID-oplysninger i forbindelse med overgangen til MitID.

– Overgangen til MitID sker over en længere periode. De sidste NemID-brugere vil overgå fra NemID til MitID senest den 30. juni 2022.

–  Man skal beholde sit NemID, når man har fået MitID. Det skyldes, at man i en overgangsperiode både skal bruge sit NemID og MitID. Man får direkte besked, når man ikke længere skal have NemID.

– NemID privat til erhverv bliver til MitID privat til erhverv. Det betyder, at virksomhedsejere og andre med fuld tegningsret i en virksomhed vil kunne bruge deres private MitID i virksomheden, så snart de som privatpersoner tager MitID i brug. Det samme gælder foreningsrepræsentanter.

– MitID er et personligt digitalt ID. Derfor skal man passe godt på det. Man skal derfor aldrig dele sine koder eller sin MitID app, -kodeviser eller -kodeoplæser med andre. Man skal heller ikke dele sit bruger-ID – undtagen med supporten, hvis man selv kontakter den. Endelig skal man aldrig godkende en handling med sit MitID, man ikke selv har igangsat.

Kilde: Digitaliseringsstyrelsen

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.