Forside * Nyheder

Denne laptop har to skærme, og den ene er en notesblok

-
Foto: Lenovo/Evan Blass

Et lækket PR-foto af en Lenovo-laptop ser ud til at løse et velkendt problem med laptops, der kan skrives på med håndskrift.

Det ser ud som om ASUS nu får konkurrence, når det gælder Windows-laptops, der udfordrer det gældende designparadigme. ASUS har ellers præsenteret nogle ganske usædvanlige designs, der ofte har det til fælles, at de har to skærme. Men den karakteristik har ASUS ikke længere for sig selv.

Lenovo ser nemlig ud til at være på vej med en ThinkBook, der også er lidt usædvanlig i designet, men løser et praktisk problem ved at være det. Sådan er det i hvert fald, hvis man skal tro mesterlækkeren Evan Blass, der har fået fingre i et PR-foto af, hvad han siger er en 17” ThinkBook Plus.

Annonce:

Modellen har en skærm i en god størrelse i både låg og bund, men det er også det eneste, den har til fælles med dobbeltskærmede laptops såsom ASUS Zenbook Duo. For modsat sidstnævnte har ThinkBook Plus-modellen stadig et fuldt tastatur.

Skærmen sidder i stedet til højre for tastaturet og ser ud til at være på måske en 7-8 tommer. Og hvad skal man så bruge den til? Svaret ligger formentlig i den pen, der også er at finde på billedet, og som rager ind over skærmen.

Til brug på hjemme-arbejdspladsen

Problemet med brug af penne i laptop-formatet er jo, at det er svært at skrive på skærmen, når sidstnævnte er opretstående i en eller anden vinkel. Skærmen giver efter, når man forsøger, og det gør det svært såvel at skrive som at tegne på skærmen.

Men laptop-hybrider såsom Lenovos Yoga-serie har løst dette problem…næsten. Her kan du omforme laptoppen til en tablet og dermed både få et stærkere underlag, der kan understøtte skærmen, når du skriver på den.

I de fleste tilfælde betyder dette dog, at du er nødt til at ofre tastaturet, da dette kommer til at ligge under skærmen. Og hvis du f.eks. gerne vil tage noter i hånden som skal gemmes digitalt, mens der sker noget på skærmen, hvor du gerne vil bruge tastaturet, kan du glemme det.

Det er dette problem, som ThinkBook’en her ser ud til at løse. I en tid, hvor COVID-19 har fået flere til at arbejde hjemmefra lidt oftere og i stedet mødes over Teams eller Zoom, kan det netop være praktisk at have én skærm til at køre mødet på, mens du tager noter i hånden på den anden skærm. Du kunne selvfølgelig også bare tage noter på et stykke papir eller i en notesbog. Men det er der ikke noget sjov ved – og så skal skidtet bare digitaliseres bagefter.

Eftersom der er tale om et lækket PR-foto, er det ikke til at sige, hvornår modellen kommer ud og hvad de øvrige specifikationer er. Men Lenovo kan traditionelt godt lide at lancere nye modeller til CES i januar, så det kunne være et godt bud.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.