Forside * Nyheder

Nu har Amazon Prime Video sin egen app til Mac

-

Det er med ét blevet nemmere at downloade film fra tjenesten og tage dem med rundt i verden.

En af fordelene ved at Netflix har sin egen app er at du kan downloade film fra tjenesten til din computer og tage dem med dig, hvis din rejse indbefatter perioder med langsomme Internet-forbindelser.

Annonce:

Det er trods alt langt fra de fleste hoteller eller fly rundt om i verden, der har tilstrækkelig hurtige netforbindelser til at du kan streame film og TV-serier i den høje kvalitet, du formentlig foretrækker som fast læser af disse sider.

Hvis du er Amazon Prime Video-kunde, har du derimod ikke haft denne mulighed – i hvert fald ikke, hvis der står MacBook på din laptop. Her har du indtil nu skullet nøjes med, hvad en browser kunne levere, og det er som bekendt ikke nødvendigvis en oplevelse, der udnytter computerens skærm optimalt.

Men det er der nu lavet om på. Amazon Prime Video har nu fået sin egen Mac-app, der netop fokuserer på kvaliteten. Du kan selv sætte, hvilken kvalitet, du gerne vil downloade eller streame i. Sætter du app’en til den højeste kvalitet, skal du ifølge Amazon regne med et dataforbrug på 5,8GB per time ved streaming og 2,9GB per time ved downloads.

Særlige Mac-funktioner

App’en til Mac adskiller sig fra andre platforme ved at understøtte Apple-specifikke teknologier. Det gælder naturligvis AirPlay, men også Picture-in-Picture. Apropos det sidste, så er selve app’en ikke lavet til at køre i fuld skærm, hvilket kan virke lidt mærkeligt, når man bruger den på en computer.

Bare rolig – når først, du sætter gang i filmen eller TV-serien, du har valgt, kan denne naturligvis køre på hele skærmen. Det er kun selve app’en med kataloget og indstillingerne, der ikke kan køre i fuldskærms-tilstanden.

Derudover kan du naturligvis gøre alle de ting, Amazon Prime Video-apps på andre platforme lader dig gøre, fra opsætning af underteksterne, børnespærring og køb/leje af film og TV-serier i den dertil dedikerede butik.

Amazon-app’en kan sættes op til at køre på dansk og burde være tilgængelig nu i app-butikken på alle Macs. Eller det vil sige, alle Macs, der er opdateret til MacOS Big Sur eller Monterey. App’en kører nemlig kun på Big Sur eller nyere.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.