Forside * Featured

TEST: Nanoleaf Lines – Smarte lysstreger på væggen

-

Vi har tidligere testet Nanoleaf Shapes, som vi var ret begejstrede for, og nu er Nanoleaf klar med Lines, der giver mulighed for at skabe lys-dekorationer på væggen.

Nanoleaf har længe været blandt de førende når det gælder smartbelysning, især når det gælder modulær lys i mange forskellige former. Tidligere på året testede vi Nanoleaf Shapes, som er femkantede elementer, og nu er Nanoleaf klar med Lines, som giver dig mulighed for at lave smarte lysdekorationer i dit hjem.

Vi har testet et Nanoleaf Lines Starter Kit og en Expansion Pack, som giver 12 linje-elementer som kan samles på mange forskellige måder, og på den måde skabe præcis den dekoration du ønsker.

Annonce:

 

Udpakning og installation

Nanoleaf Lines Starter Kit kommer i en lille æske, der indeholder 9 lines elementer, 8 samlemoduler, samt en strømforsyning med indbygget Wi-Fi og Threads router. Samlemodulerne har seks kontaktpunkter som du kan bygge videre fra. Et af samlepunkterne bruges også som betjening, hvor du kan tænde og slukket lyset, hvis du ikke bruger den medfølgende app.

 

Måden Nanoleaf Lines lyser på, er at de mangefarvede dioder, er at de med samlemodulerne løftes ca. 1 cm. fra væggen, og så lyser ind mod væggen i stedet for som på f.eks. Shapres lyser væk fra væggen. Det gør at farvespillet sker på væggen og ikke ud mod rummet, og det skaber nogle rigtigt lækre effekter.

 

Hver linje er knap 28 cm lang og 2 cm bred, og hver samlemodul er et hexagon som har en omkreds på 3,5 cm. Hvert element kan oplyse i mere end 16 mio. farver og med en lysstyrke på op til 20 lumens. Og hver line har to lyszoner som kan lyse i forskellige farver og styrker. Hver linje-element trækker 2W, og du kan maksimalt have 18 linjer tilsluttet på én strømforsyning. Samlemodulerne har dobbeltsidet tape monteret, så det er dem du hænger Nanoleaf Lines fast på væggen med. Hvis din væg ikke er god til dobbeltsidet tape, kan du skrue hvert samlemodul fast med skruer. 

 

Installationen af Nanoleaf er super simpel. Du sætter strøm til det første element, og henter den app til enten iOS eller Android, og så scanner du en QR kode, og så skabes der en forbindelse til dit trådløse netværk og du er igang.

 

Ophængning – Start altid på et bord

Nanoleaf har for længe siden knækket koden, med hvordan man let laver smart belysning, og det er super let at samle og hænge Nanoleaf Lines op, men ligesom med Shapes og Elements fra Nanoleaf, vil jeg anbefale at man starter ned at lave sit design på et bord, uden at fjerne tapen. På den måde kan man lave den form man ønsker, og eksperimentere med de mange muligheder der er.

Den medfølgende app har en funktion Nanoleaf kalder LayoutDetect, og den gør at efterhånden som du bygger din lys-konstruktion op, så vises formen i app’en, så du kan styre farver og lysstyrke på alle eller enkelte paneler.

 

Jeg havde i forbindelsen med anmeldelsen modtaget et Starter Kit og en Expansion Pack, og med de to sæt, havde jeg 12 linje-elementer og 12 samlemoduler. Jeg besluttede mig for at lave et hexagon, og det tog ikke mere end fem minutter og samle, og kunne let samles på mit spisebord.

Når det skal op på væggen fjerner man blot beskyttelsen på det dobbeltsidet tape, og så kan man enten bygge det om eller hænge hele sin montage op på én gang. Hexagon’et som jeg havde bygget kunne sagtens hænges op samlet, mens jeg vil tro at bygger man en lang slange af lys, skal man samle det igen.

 

Music Visualiser til fest og farver, og kan også følge farverne på din skærm

Den indbyggede NanoLeaf Controller har en indbygget mikrofon, som kan bruges til at skifte lys når der spilles musik eller er høje lydeffekter i spil.

Den indbyggede Visualiser funktion kan du selv styre og vælge om den skal skifte farve eller lysstyrke, og hvilke farver du vil vælge imellem.

 

Nanoleaf har lavet en funktion de kalder “Screen Mirror”, som er en app du installerer på din computer, og som så styrer lyset, så det følger farverne og bevægelserne på din skærm.

 

Nanoleaf fungerer med Threads som en threads router

Nanoleafs produkter passer perfekt ind i næsten alle smarte hjem. Med understøttelse af alle de vigtigste smartplatforme, så kan du let integrere Nanoleaf til både Apple HomeKit, Google Smart Home, Samsung Smartthings og min personlige favorit Homey Pro.

Udover at forbinde via WiFi, så understøtter NanoLeaf Threads protokollen som er nyeste generation af smartforbindelse mellem enheder. Indtil nu har man enten brugt WiFi, ZigBee eller Z-Wave eller en kombination af disse, men med Threads får man det bedste fra alle verdener, og du kan have op til 250 enheder i et Threads mesh netværk. Det er bl.a. Google, Apple og Qualcomm, der backer op omkring Threads, og har du allerede f.eks. en Apple HomePod Mini eller en Google Nest Hub Max, så har du allerede understøttelse af Threads i dit hjem.

Som sagt har Nanoleaf meldt ud at de understøtter Threads i alle deres produkter, og det vil sige at uanset hvilken smarthome arkitektur du bruger, vil du med stor sandsynlighed også kunne bruge den i fremtiden. Nanoleaf Lines controller fungerer som en Threads router.

 

Konklusion

Nanoleaf Lines er klart det bedste jeg har oplevet fra Nanoleaf. Måden det samles på, og det faktum at Lines bruger din væg som reflektor, gør at lyset spiller på en helt anden måde end f.eks. Shapes og Elements.

Installationen er super let, og med mere end 16 mio. farver at vælge mellem, er der masser af mulighed for at finde det lys der passer præcis til en selv.

Ligesom de andre Nanoleaf produkter lander Lines på 5 stjerner og et klart “Recordere.dk anbefaler”.

 

Pris og levering

Nanoleaf Lines Starter Kit med 9 elementer leveres for 1.499,- kroner. Nanoleaf Lines Starter Kit 15 Pack: 2.249,- kr. Nanoleaf Lines Expansion 3 Pack 449,- kr. Produkterne kan bestilles på go.nanoleaf.me.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.