Forside * Featured

CES 2022: LG viser næste generations OLED.EX displays

-

LG Display har løftet sløret for deres næste generations OLED-paneler kaldet OLED.EX

På CES-udstillingen (5-8. januar) er LG Display klar til at vise deres næste generations OLED-paneler frem.

Annonce:

LG Display er display-producenten som i dag leverer OLED-paneler til LG, Sony, Panasonic m.fl.

De fortæller at OLED.EX bygger på deuterium, som er tung brint, sammen deres nye EX Technology, som er en algoritme der kan lære af hvad brugerne ser, og udnytte det til at hæve lysintensiteten på skærmen.

Brugen af deuterium og den ny algoritme øger lysintensiteten med med op til 30%, sammenlignet med deres nuværende OLED-displays.

EX er bogstaver taget fra ‘Evolution’ and ‘eXperience’ – Evolution og erfaring.

 

 

LG Display fortæller at OLED.EX leverer en perfekt sortgengivelse, med en rig og korrekt farvegengivelse sammen med en ekstrem hurtig responstid (tiden fra input til skærm som er vigtig for gaming).

Gamechanger er brug af deuterium til at skabe organiske lysemitterende dioder, som med en højere effektivitet end hidtil lyser op som de enkelte pixels.

Deuterium er dobbelt så tungt som normalt brint, og findes naturligt i mindre mængder. LG Display fortæller at tages 6.000 brintatomer vil kun et enkelt være et deuterium-atom.

Men LG Display fortæller at de har opfundet en metode til at udvinde deuterium fra vand til brug i OLED-displays, og det betyder at OLED.EX kan udsende et stærkere lys, mens der opretholdes høj effektivitet i længere tid.

Dette kombineres med maskinlæringsteknologi (kunstig intelligens) som udarbejder en personlig algoritme. Den forudsiger forbruget af op til 33 millioner organiske lysdioder i et 8K OLED.EX. Algoritmen forudser fordelingen af energi-inputtet til displayet, og det giver et mere præcist udtryk i detaljer og farver, i forhold til det videoindhold som afspilles.

OLED.EX giver også mulighed for en endnu smallere ramme. Hvor kanten på de almindelige OLED-displays er 6 mm så er den reduceret med 30% til 4 mm på de nye paneler.

LG Display forventer at levere OLED.EX til tv-producenterne fra 2. halvår 2022. Så mon ikke vi ser de første TV med den skærmteknologi fra næste år, vist frem på CES 2023.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.