Forside * Featured

LGs nye skærm er næsten kvadratisk

-

Det seneste bud på en monitor til skrivebordet afprøver et nyt format for at reducere nakkeskader.

”It’s hip to be square” sang Huey Lewis and the News tilbage i 1980’erne. Men det er det overhovedet ikke, når det gælder skærme. Når det gælder de monitorer, vi bruger til arbejde, spil og kreativitet, er det stadig det brede format, der hersker.

Annonce:

Men det vil LG nu lave om på. Måske har de kigget i trend-kortene og konkluderet, at udviklingen langsomt bevæger sig hen imod det kvadratiske. Tænk bare på Instagrams popularitet med platformens kvadratiske fotoformat, der nu har sneget sig ind som mulighed i mange foto-apps på smartphones.

Eller hvad med Twitter-stifteren Jack Dorseys betalingstjeneste Square, hvis moderselskab for nylig skiftede navn til Block (hvilket i øvrigt prompte har ført til et sagsanlæg fra den amerikanske skatterådgivnings-gigant H&R Block)?

Måske har LG altså fat i noget, når de nu lancerer en skærm, der næsten er kvadratisk. DualUp hedder skærmen, der har et skærmforhold på 16:18 og en opløsning på 2560 x 2880 pixels. Altså ikke helt kvadratisk, til trods for, at LG kalder den sidstnævnte opløsning for ”Square Double QHD”.

Kig op, der er en lop’

Det svarer lidt til at placere to 21.5-tommer skærme oven på hinanden. Og hvorfor skulle man så gøre det, når man kan placere dem side om side med hinanden på skrivebordet? Det handler såmænd om ergonomi.

Længere tids brug af to skærme på den brede led kan ofte være forbundet med nakkeskader, fordi mange mennesker sætter dem op, så de enten skal dreje nakken en smule til højre eller en smule til venstre. Det er ikke alle arbejdssituationer, der giver mulighed for at have en hovedskærm ergonomisk placeret direkte foran hovedet og en skærm til siden, der kun kræver sporadiske kig.

Det er angiveligt mere ergonomisk at løfte hovedet en anelse, og derfor giver DualUp-skærmen mulighed for at bruge en ”dobbeltskærm” vertikalt – men altså samlet i én skærm. Det har samtidig den fordel, at skærmen tager mindre af pladsen på skrivebordet, især hvis man bruger LG Ergo, en skruetvinge-stander, der følger med DualUp.

DualUp har et Nano IPS-display med en kontrastrate på 1000:1, HDR10-understøttelse og en maksimal lysstyrke på 300 nits. Skærmen er en del af den kollektion, LG har tænkt sig at præsentere ved den kommende CES-messe, så det er nok først der, vi eventuelt hører mere om dansk pris og tilgængelighed.

Hvad kan sådan en næsten-kvadratisk skærm bruges til ud over at forbedre ens nakke-ergonomi? Smid et bud ned i kommentarsporet.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.