Forside Produkter Computere

Microsoft: Windows 11 gør din SSD og harddisk langsommere.

-

Kører du Windows 11, og undrer du dig over din maskines ydelse er blevet dårligere i forhold til Windows 10, så er du ikke alene. Microsoft har fundet et problem, der tager op til 35% af din lagerplads ydelse.

Det er netmediet MSPoweruser, som i en test på både Windows 10 og Windows 11 har målt ydelsen på en Samsung 980 NVMe SSD. Når det gælder læsning er forskellen kun et par procent, men når det gælder skrivning til lageret, så er det helt op til 35% langsommere. Det giver en samlet negativ ydelse på omkring 15%.

Annonce:

Microsoft indrømmer at problemet rammer bredt, og rammer både SSD og de gamle spindende harddiske. Der er dog lavet en midlertidigt løsning, der valgfrit kan installeres af brugere (KB5007262)

Fejlen omhandler kun de drev hvor NTFS USN journalisering er slået til, men det er som standard altid slået til på C: drevet forklarer Microsoft. Årsagen til den tabte ydelse skyldes at Windows 11 udfører unødvendige operationer mens der skrives til drevet.

Du kan læse Microsofts fulde problembeskrivelse og dokumentation til opdateringen her.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.