Forside Produkter Mobil

TT-Netværket (Telia og Telenor) udsat for ransomware-angreb

-

Telenor og Telias fælles antennemaster, TT-Netværket, har været udsat for ransomware-angreb

TT-Netværket har været udsat for et ransomware-angreb. Det fortæller Telenor i en udmelding.

Annonce:

Det var i sidste uge, at hackere skaffede sig adgang til en server hos TT-Netværket, der er Telia og Telenors fælles masteselskab.

Der var ingen kundedata på serveren, og hackerne fik ikke adgang til mobilnetværket. Angrebet ramte således kun en begrænset del af it-infrastrukturen hos TT-Netværket.

De it-kriminelle nåede at overføre data fra serveren, inden indbruddet blev opdaget, og adgangen blev lukket. Det drejer sig om bl.a. lejekontrakter og data på 25 medarbejdere fra TT-Netværket. Det står endnu ikke klart, hvordan gerningsmændene fik adgang til data på serveren.

De berørte medarbejdere er orienteret, og TT-Netværket er i dialog med relevante myndigheder om sagen, herunder Center for Cybersikkerhed, Datatilsynet og politiet. Sagen har højeste prioritet, og efterforskningen pågår stadig, hvorfor parterne på nuværende tidspunkt ikke har mulighed for at kommentere yderligere.

 

Fakta om TT-Netværket

TT-Netværket er Telias og Telenors fællesejede masteselskab. TT-Netværket står for at drifte og udbygge selskabernes netværk og ejer bl.a. gitter- og rørmasterne bag.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.