Forside * Featured

Chipmangel: Canon ramt af egen kopibeskyttelse i blækpatroner

-
Foto: Shutterstock.com

Mangel på chips tvinger Canon til at vejlede kunderne i hvordan man installerer uægte printerpatroner.

Som så mange andre er Canon ramt af den globale chipmangel, og det påvirker nu deres printerpatroner.

Printere til hjemmebrug er ofte relativt billige, og så betaler man i dyre domme for blækket til dem bagefter. For at styre dette, så har printerproducenterne deres egne blækpatroner som printeren genkender som ægte – som original.

Annonce:

Sættes en uoriginal printerpatron i, så vil printeren gøre opmærksom på det, og der kan mangle funktioner i forhold til de originale patroner, ligesom der sikkert vil komme forskellige advarsler.

Men nu rammer den globale chipmangel brugere af en række af Canons printere. Det skriver magasinet Techdirt.

Canon har nemlig måttet bide i det sure æble og sælge printerpatroner uden den DRM-chip som validerer patronen som original. Så når kunderne sætter patronen i deres printer, får de at vide at den er uægte.

For at gøre ondt værre, så har Canon også måtte lide den tort at være nødt til at oprette support-sider, som fortæller deres kunder hvordan de installerer uoriginale printerpatroner i de berørte Canon-printere.

Det er også DRM-chippen som fortæller printeren om tilbageværende mængde af blæk i patronen, så er den funktion ustabil nu, med Canons originale ‘uægte’ patroner.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.