Forside * Fokus

Sonos vinder: Google skal ændre smarthøjttalere

-
Foto: Shutterstock.com

Konkurrencemyndighed i USA har afsagt deres dom: Googles smarthøjttaler-teknologi bryder med fem Sonos-patenter

The US International Trade Commission er den myndighed i USA som tager sig af at beskytte amerikanske virksomheder mod konkurrenceforvridende import med handelsvarer. Som at der ikke importeres varer som bryder med patenter hos de amerikanske selskaber.

Sonos havde rejst en sag om at Google brød med 5 af deres patenter, i smarthøjttalerne i Google Home.

Annonce:

Nu har Sonos vundet. The US International Trade Commission har givet Sonos medhold. Det skriver The Verge.

Afgørelsen betyder at Google nu ændrer på deres multirum højttalere. De fjerner funktioner som Sonos har patent på, fortæller Google til The Verge.

En af de funktioner er muligheden for at styre volumen på flere højttalere centralt. Volume-knap for en gruppe forsvinder og fremover må man selv ind og justere volume for hver enkelt højttaler i gruppen.

Det får også betydning for volume-styring via smartphone. Hidtil har man kunnet bruge volume-knapperne på smartphonen til at skrue op/ned for en gruppe af højttalere. Den mulighed forsvinder.

I Google Home var det også mulige at sige f.eks. “Ok, Google sæt volume til 40 på stuen”, hvor stuen er defineret som en gruppe. Den mulighed forsvinder også.

Fremover skal man selv ind og indstille volume for hver enkelt højttaler via Google Assistant, Google Home app eller et Nest Hub display.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.